Persoonlijkheidsstoornis

Iemand met een gezonde persoonlijkheid is in staat zijn of haar gedrag aan te passen aan de omstandigheden en de situatie.
We spreken we van persoonlijkheidsproblematiek wanneer negatieve en stugge trekken jou gaan tegenwerken en jij je niet meer aan kan passen aan de omstandigheden en situatie.

Mensen met een persoonlijkheidsstoornis functioneren niet op een manier die zij zelf zouden willen. Ze hebben bijvoorbeeld last van veel negatieve gedachten over zichzelf, voelen zich snel angstig in contacten met anderen of reageren veel te impulsief. Een persoonlijkheidsstoornis leidt vaak tot problemen in de omgang met anderen, maar bijvoorbeeld ook doordat iemand alles veel te sterk voelt of juist te weinig gevoelens beleeft waar dat wel verwacht wordt.

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgeving

LMcare app

Ontstaan van een persoonlijkheidsstoornis

Persoonlijkheidsstoornissen ontstaan vaak door een combinatie van oorzaken. Vaak is er sprake van erfelijke aanleg, individuele kwetsbaarheid in combinatie met factoren uit de omgeving, bijvoorbeeld het gezin waarin iemand opgroeit of traumatische gebeurtenissen in de jeugd.

Gerelateerde aandoeningen

Depressie

Met een depressie kun je minder genieten van de mooie momenten in je leven.

Hechtingsproblematiek

Hechting is het proces waarbij een kind en zijn verzorgers een duurzame relatie en band aangaan met elkaar door middel van interactie.

Sociale fobie

Bij een sociale fobie voel je een sterke angst.

Kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis

Er bestaan meerdere persoonlijkheidsstoornissen met hun eigen kenmerken.

Voorbeelden van problemen die mensen met een persoonlijkheidsstoornis kunnen tegenkomen zijn:

  • Terugkerende conflicten met mensen in de omgeving
  • Gevoelens van waardeloosheid
  • Impulsief reageren
  • Extreme gevoelsuitingen en sterke stemmingswisselingen
  • Snel buitengesloten of afgewezen voelen
  • Teruggetrokken en angstig zijn
  • Niet alleen kunnen zijn of voortdurend bang zijn om in de steek gelaten te worden
  • Moeilijk zelfstandig keuzen in het leven kunnen maken en zich vastklampen aan anderen
  • Dwangmatig in het leven bezig zijn om alles perfect te regelen en daardoor het werk niet afkrijgen en moeite hebben met mensen die niet zo in het leven staan

Behandeling van een persoonlijkheidsstoornis

Het behandelen van een persoonlijkheidsstoornis is belangrijk. Leven met deze stoornis is lang niet altijd even makkelijk. Ons doel is dat jij samen met onze kennis en begeleiding je weg kan bepalen in de behandeling en uiteindelijk in jouw leven.

Binnen LMcare behandelen we milde persoonlijkheidsproblematiek wanneer dit mogelijk is met een kortdurende, intensieve aanpak. Middels kortdurende protocollaire schematherapie focus jij je op emoties en sociale contacten. De behandeling richt zich op achterdocht, angst en afstandelijkheid in het contact met anderen.

LMcare heeft betrokken online psychologen in dienst die werken met een versnelde behandelprocedure. In een kort tijdsbestek heb je veelvuldig contact met jouw online psycholoog. In makkelijk te plannen online sessies van ongeveer 45 minuten krijg je, via videobellen en chatcontact, de psychische hulp die jij nodig hebt.

Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Gerelateerde symptomen

Angst voor ontmoetingen / presenteren

Bij mensen die een extreme angst beleven voor nieuwe ontmoetingen of presenteren ligt er vaak een diepere reden ten grondslag.

Overbezorgdheid

Overbezorgdheid één van de symptomen van het hebben van een angststoornis

Energieloos voelen

Dit gevoel waarbij je geen energie hebt, kan ook een symptoom zijn van een dieperliggende oorzaak, namelijk een depressie.

Slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen symptomen zijn voor onderliggende aandoeningen.

Geen eetlust

Wanneer iemand geen eetlust heeft dan is dit een teken van het lichaam dat er iets niet helemaal goed zit.

Weinig zelfwaardering

Een te lage zelfwaardering komt helaas nog bij te veel mensen voor. Bij mensen met een depressie komt het zelfs extreem vaak voor.

Onze psychologen staan voor je klaar

Anne Sophie Herman
Psycholoog Msc

Beyhan Gungormez
Psycholoog Msc

Lotte Sloothaak
Psycholoog Msc

Denise Habets
Psycholoog Msc

Tessa Geurts
Psycholoog Msc

Jan Slegers
GZ-Psycholoog

Eva Bon
Psycholoog Msc

Wendy Engelen
GZ-Psycholoog

Neem contact op

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op

Bij LMcare spreek je jouw psycholoog online

Het is eigenlijk heel logisch: als je elkaar vaak ziet, ben je veel meer betrokken, weet je wat er speelt en kom je sneller to the point. Bij LMcare behandelen we daarom succesvol volgens onze FIT-method®.

We houden de behandelingen kort, zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij videobellen is het mogelijk om je psycholoog 2 tot 3 keer per week te spreken, gewoon vanuit je huiskamer. Zelfs dagelijks, als dat even nodig is. Dit sterkt de band tussen jou en de psycholoog die nodig is voor een succesvolle behandeling.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn.