Persoonlijkheidsstoornis | LMcare

Persoonlijkheidsstoornis

Iemand met een gezonde persoonlijkheid is in staat zijn of haar gedrag aan te passen aan de omstandigheden en de situatie.
We spreken we van persoonlijkheidsproblematiek wanneer negatieve en stugge trekken jou gaan tegenwerken en jij je niet niet meer aan kan passen aan de omstandigheden en situatie.

Mensen met een persoonlijkheidsstoornis functioneren niet op een manier die zij zelf zouden willen. Ze hebben bijvoorbeeld last van veel negatieve gedachten over zichzelf, voelen zich snel angstig in contacten met anderen of reageren veel te impulsief. Een persoonlijkheidsstoornis leidt vaak tot problemen in de omgang met anderen, maar bijvoorbeeld ook doordat iemand alles veel te sterk voelt of juist te weinig gevoelens beleeft waar dat wel verwacht wordt.

Neem contact op

Geen reis- of wachttijden

Kort en intensief behandeltraject

Veilige online omgeving

LMcare app

Ontstaan van een persoonlijkheidsstoornis

Persoonlijkheidsstoornissen ontstaan vaak door een combinatie van oorzaken. Vaak is er sprake van erfelijke aanleg, individuele kwetsbaarheid in combinatie met factoren uit de omgeving, bijvoorbeeld het gezin waarin iemand opgroeit of traumatische gebeurtenissen in de jeugd.

Gerelateerde aandoeningen

Kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis

Er bestaan meerdere persoonlijkheidsstoornissen met hun eigen kenmerken.

Voorbeelden van problemen die mensen met een persoonlijkheidsstoornis kunnen tegenkomen zijn:

  • Terugkerende conflicten met mensen in de omgeving
  • Gevoelens van waardeloosheid
  • Impulsief reageren
  • Extreme gevoelsuitingen en sterke stemmingswisselingen
  • Snel buitengesloten of afgewezen voelen
  • Teruggetrokken en angstig zijn
  • Niet alleen kunnen zijn of voortdurend bang zijn om in de steek gelaten te worden
  • Moeilijk zelfstandig keuzen in het leven kunnen maken en zich vastklampen aan anderen
  • Dwangmatig in het leven bezig zijn om alles perfect te regelen en daardoor het werk niet afkrijgen en moeite hebben met mensen die niet zo in het leven staan

 

Behandeling van van een persoonlijkheidsstoornis

Het behandelen van een persoonlijkheidsstoornis is belangrijk. Leven met deze stoornis is lang niet altijd even makkelijk. Ons doel is dat jij samen met onze kennis en begeleiding je weg kan bepalen in de behandeling en uiteindelijk in jouw leven.

Binnen LMcare behandelen we milde persoonlijkheidsproblematiek wanneer dit mogelijk is met een kortdurende, intensieve aanpak. Middels kortdurende protocollaire schematherapie focus jij je op emoties en sociale contacten. De behandeling richt zich op achterdocht, angst en afstandelijkheid in het contact met anderen.

LMcare heeft betrokken online psychologen in dienst die werken met een versnelde behandelprocedure. In een kort tijdsbestek heb je veelvuldig contact met jouw online psycholoog. In makkelijk te plannen online sessies van ongeveer 45 minuten krijg je, via videobellen en chatcontact, de psychische hulp die jij nodig hebt.

Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Symptomen waarbij we kunnen helpen

Onze psychologen staan voor je klaar

Vorige Volgende