Home » Hoe werkt het

LMcare biedt kwalitatief goede psychische zorg via een online behandelprocedure. Dit kan in je eigen vertrouwde omgeving op je computer, mobiele telefoon of tablet. Geen reistijd meer of in een ongemakkelijke wachtkamer zitten. Tijd die we besteden aan één of twee extra sessies per week. Dankzij onze frequente, intensieve aanpak leer je gemiddeld binnen 4 maanden omgaan met je angst, paniek, depressie of trauma klachten. En de kosten? Die zijn volledig vergoed.

In vier stappen

1. aanmelden

Je meldt je via ons contactformulier aan. Een verwijsbrief van een huisarts is noodzakelijk voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. Daarna volgt een vrijblijvend gesprek met één van onze triagisten.

2. intakegesprek

We nodigen je uit voor een intakegesprek met een online psycholoog.

3. adviesgesprek

We bespreken je problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) word je terugverwezen naar je verwijzer voor andere hulp.

4. behandeling

Samen met je online psycholoog ga je aan de slag en boek je sessies van 45 minuten. Meestal is dit om de twee dagen.

Tijdens je behandeling evalueren we regelmatig of je op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt.

Frequent & intensieve behandelprocedure

Bij LMcare behandelen we succesvol volgens onze zelf ontwikkelde FIT-method®. FIT staat voor Frequent, Intensive Therapy.

In een kort tijdsbestek heb jij met je psycholoog 2 tot 3 keer per week contact via videobellen. In makkelijk te plannen online sessies van ongeveer 45 minuten krijg jij, via videobellen en chatcontact, de psychische hulp die je nodig hebt.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn. Ons uitgangspunt hierbij is dat wij zo kort behandelen als mogelijk is, en zo lang als nodig is. Via de traditionele weg duurt dit meestal zeker 8 maanden. Hiermee versnellen we de doorstroom van cliënten en dragen we ons steentje bij aan het verkorten van de wachtlijsten.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kort achter elkaar behandelen effectief is. Opgedane zelfkennis en oefeningen blijven dan beter en langer hangen.

Lees hier meer over de FIT-method® >

Themabijeenkomsten

Wij doen er alles aan jou in korte tijd weer in je kracht te zetten en terugval te voorkomen. Naast de individuele behandeling, bieden we daarom ook de mogelijkheid om online deel te nemen aan 4 verschillende themabijeenkomsten. We bieden na het traject regelmatig diagnostische activiteiten aan en bij terugkerende klachten pakken we samen met jou de draad weer op. Deze themabijeenkomsten zijn volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Meer over de themabijeenkomsten>

E-health

In de behandeling kan je ook E-health gebruiken. E-health is ons online behandelplatform waar je verschillende behandelmodules kan volgen. Daarnaast kan je er dagboeken invullen en klachten registreren.

We hebben uiteenlopende modules beschikbaar van psycho-educatie (voorlichting en advies met betrekking tot jouw klachten) tot modules gericht op verandering van klachten, bijvoorbeeld op het gebied van depressie, angst, PTSS of slaap.

Kosten en vergoeding

Met een verwijsbrief van je huisarts of andere geldige verwijzer, wordt de behandeling volledig vergoed. Vanzelfsprekend is het eigen risico, van minimaal € 385,-, voor eigen rekening. Dat is tussen jou en je zorgverzekeraar.

De tarieven van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) worden jaarlijks door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) bepaald. Wij hebben dus geen vrije tarieven.

Jouw zorgverzekeraar vergoed bij een natura-polis slechts een deel van onze rekening. Dit verschil met de NZA-tarieven nemen wij voor onze rekening. Jij hoeft dit niet bij te leggen.

Meer over kosten en vergoedingen >

Neem contact op

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op

Bij LMcare spreek je jouw psycholoog online

Het is eigenlijk heel logisch: als je elkaar vaak ziet, ben je veel meer betrokken, weet je wat er speelt en kom je sneller to the point. Bij LMcare behandelen we daarom succesvol volgens onze FIT-method®.

We houden de behandelingen kort, zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij videobellen is het mogelijk om je psycholoog 2 tot 3 keer per week te spreken, gewoon vanuit je huiskamer. Zelfs dagelijks, als dat even nodig is. Dit sterkt de band tussen jou en de psycholoog die nodig is voor een succesvolle behandeling.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn.