Online videotherapie - LM-Care

Nieuw: Online videotherapie

Geef als huisarts uw patiënt direct de mogelijkheid om een behandeling te starten via de online videotherapie van lmcare. Wij zijn te vinden op zorgdomein en zijn direct beschikbaar voor uw patiënten. Geen wachtkamers, geen openingstijden, maar wanneer uw patiënt wilt, zijn wij beschikbaar.

Direct beschikbaar

Bereikbaar via Zorgdomein

Altijd en overal mogelijk

Veilige online omgevingen

Intensieve, online behandelprocedure

Sinds juli is een nieuwe GGZ-instelling, lmcare, gestart “bij u om de hoek” als het ware. Zonder wachtlijsten: uw patiënten kunnen bij ons de dag na verwijzing in behandeling. Ook ‘s avonds en in het weekend wordt bij ons behandeld.

lmcare is een instelling, met WTZI, die volwassenen in de basis- en de gespecialiseerde GGZ uitsluitend via beeldbellen en/of beveiligde chat behandelen. Onze video-consulten zijn live via de smartphone, tablet of computer van de patiënt zodat deze overal te bereiken is: thuis, op het werk, onderweg, op vakantie etc… De patiënt krijgt een vaste behandelaar, allen (>15 medewerkers) zijn minimaal master in de psychologie. Ook hebben we een interculturele verscheidenheid in behandelaars.

lmcare is uniek met onze intensieve behandelingen van korte duur: de patiënt heeft 2 tot 3 consulten per week, zelfs dagelijks indien nodig. Een SGGZ traject duurt bij ons 2 tot 3 maanden, terwijl het landelijke gemiddelde op 8 maanden ligt. “Er is licht aan het einde van deze korte tunnel” werkt erg motiverend voor beide patiënt en behandelaar.

Na het afsluiten van de korte behandeling start bij ons een nazorg-traject met als doel terugvalpreventie. En slagen we hierin niet, schuift de patiënt niet achteraan in de wachtlijst aan, nee: deze wordt meteen geholpen door zijn/haar vaste psycholoog. Wij bieden hulp met diagnostiek en behandeling voor psychische en/of psychiatrische klachten.

Veelvoorkomende problematiek die bij lmcare worden behandeld zijn: ADHD, ASS, angststoornis, depressie, dwangstoornis, paniekstoornis, PTSS, sociale fobie, chronische pijn of een beginnende persoonlijkheidsstoornis. Onze behandelingen bestaan onder andere uit psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, online-EMDR, schematherapie, systeemtherapie, ACT, en meer. Aanmelden is mogelijk via Zorgdomein.

Contra-indicaties zijn:

  • Primaire verslavingsproblematiek
  • Ernstige automutilatie
  • Psychotische toestandsbeelden
  • Ernstige dissociatie problematiek
  • Suïcidaliteit
  • Een verstandelijke beperking (IQ < 75)

 

Waarom doorverwijzen naar lmcare?

Online therapie met video

Middels online videotherapie communiceert de patiënt met de psycholoog via smartphone, tablet of laptop. De patiënt hoeft de deur niet uit en heeft geen wachttijden. Sessies duren maximaal 45 minuten en zijn daardoor makkelijk in te plannen.

Chatmogelijkheid

We zijn de enige GGZ-instelling in Nederland die ook online therapie via een beveiligde chatfunctie aanbiedt. De patiënt kan dus in de trein of in een openbare ruimte met zijn of haar psycholoog communiceren. Dit bespaart veel tijd.

Online therapie behandelaars

Onze psychologen zijn universitair opgeleid en hebben minimaal drie jaar behandelervaring. Ze beheersen allemaal de nodige behandeltechnieken om de patiënten snel en doeltreffend te helpen.

Korte behandelduur

Wij garanderen dat de patiënten van hun klachten afkomen of er mee leren om te gaan binnen zes maanden. In veel gevallen is dit al tussen de drie en vijf maanden. Door ons versnelde behandeltraject ziet de patiënt snel licht aan het einde van de tunnel.

Goede nazorg

Ook bieden we goede nazorg, zodat we samen een terugval voorkomen. Na het traject bieden we regelmatig diagnostische activiteiten aan en bij terugkerende klachten pakken we samen met de patiënt de draad weer op.

Problemen waar wij bij kunnen helpen

ADD

Met de juiste therapie kan een patiënt goed met ADD leren leven. De behandeling van ADD kan met de cognitieve gedragstherapie die lmcare aanbiedt. In deze therapie leren we de patiënt manieren aan om goed met ADD om te gaan.

ADHD

lmcare biedt cognitieve gedragstherapie waarmee we ADHD-klachten kunnen verlichten. CGT richt zich op het aanleren van een nieuwe, meer gezonde manier van denken en handelen. De patiënt leert zo beter omgaan met ADHD.

Chronische pijn

Pijnervaring kan te maken hebben met gedachten en emoties. Daarom is chronische pijn te behandelen met cognitieve gedragstherapie. Dit richt zich op het verleggen van de focus en het realiseren dat de patiënt zelf de macht heeft om ervaringen te beïnvloeden.

Depressie

Als de patiënt met zichzelf in de knoop zit, wil diegene graag snel geholpen worden. lmcare heeft betrokken online psychologen die werken met een versnelde behandelprocedure. In een kort tijdsbestek heeft de patiënt met zijn of haar online psycholoog veelvuldig contact.

Dwangstoornis

Het is bij een dwangstoornis belangrijk dat de patiënt zijn of haar gedrag radicaal verandert. lmcare biedt cognitieve gedragstherapie waarbij vele technieken en opdrachten helpend zijn.

Paniekstoornis

Bij deze stoornis is cognitieve gedragstherapie zeer effectief. De patiënt leert daarbij zijn of haar manier van denken volledig te veranderen. Ook krijgt de patiënt handvatten om zijn of haar emoties te beïnvloeden om zo van een paniekaanval af te komen.

Sociale fobie

Om sociale fobie te behandelen gebruikt lmcare cognitieve gedragstherapie. Samen met de psycholoog gaat de patiënt na welke gedachten wel en niet waar zijn. Ook krijgt de patiënt oefeningen waarbij hij of zij in moeilijke situaties speciale technieken uitprobeert.

Stress

De cognitieve gedragstherapie van lmcare kan de patiënt helpen met goed stressmanagement. Deze therapie richt zich op het aanleren van een nieuwe, gezonde manier van denken en handelen.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie hoe lmcare uw praktijk kan ondersteunen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.