Nazorg bij LMcare: uniek in Nederland

Wij doen er alles aan om een terugval te voorkomen

Herstel na een terugval kan langer duren. Na de behandeling houden we daarom graag contact met jou via ons nazorgprogramma. De nazorg heeft als doel om je nog beter voor te bereiden op toekomst én de kans op terugval te verkleinen.

Hoe werkt de nazorg?

Als enige GGZ-instelling in Nederland bieden we online nazorg aan. Dit is nazorg in de vorm van themabijeenkomst. Geheel vergoed, in je eigen vertrouwde omgeving. Je ontvangt automatisch bericht over de themabijeenkomsten. Vervolgens schrijf je je in voor de thema’s die bij jou passen.

Deelnemers beoordelen onze nazorg met gemiddeld een 8,5.

De thema’s

Ongeveer een maand na het afronden van je behandeling heb je de mogelijkheid om 3 maanden lang deel te nemen aan 6 themabijeenkomsten in groepsverband en/of 3 individuele gesprekken met je eigen behandelaar. Thema’s die aan bod komen: ontspanning, zelfcompassie, assertiviteit, somberheid, uitdagen van gedachten en piekeren.
De inhoud van de bijeenkomsten is bedoeld als een aanvulling op de behandeling die je bij LMcare gehad hebt. Sommige informatie zal misschien al bij je bekend zijn en sommige informatie is nieuw. Na de themabijeenkomst ontvang je een evaluatieformulier over de desbetreffende themabijeenkomst. Constant evalueren en verbeteren vinden we belangrijk bij LMcare.

Van elkaar leren

Tijdens de themabijeenkomsten heb je de mogelijkheid om je, onder begeleiding van één van onze psychologen, verder te verdiepen in thema’s die jou aanspreken. De groepen bestaan uit maximaal 6 deelnemers. Een week van tevoren ontvang je het werkblad voor het desbetreffende thema. In de bijeenkomst bespreken we korte opdrachten en vragen uit het werkblad. Het waardevolle van de themabijeenkomsten is dat je niet alleen van de psycholoog zult leren, maar ook van elkaar als groep.

Individuele sessies

De 3 individuele sessies (strippenkaart) met jouw behandelaar kun je vrij inzetten na de 35-dagen oefenperiode. De strippenkaart is ook geldig voor 3 maanden. In een individuele sessie kunnen bijvoorbeeld zaken uit de therapie herhaald worden als je een terugval hebt.

Vragenlijsten

Je ontvangt elke 6 weken een nazorg-vragenlijst. Dit is om in de gaten te houden of jouw klachten nog verder verbeteren, verslechteren of gelijk blijven. Bij een verslechtering kan de therapie eventueel weer opgepakt worden. Je krijgt een terugkoppeling van elke vragenlijst.

Heb je nog vragen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.