Home » Onze psychologen » Esther de Groot-Speekenbrink

Esther de Groot-Speekenbrink

Psycholoog MSc

NIP-nummer
24772

Over Esther de Groot-Speekenbrink

Esther is in 1991 afgestudeerd als GZ-psycholoog aan de Universiteit van Tilburg en sindsdien heeft ze gedurende bijna 30 jaar ervaring opgedaan met verschillende problematieken, behandelmethoden en specialismen in Nederlandse instellingen. Daarnaast heeft ze zich vooral gespecialiseerd in de gedragstherapie en de cognitieve gedragstherapie.

In 2008 is ze met haar man verhuisd naar Zuid-Frankrijk, waar ze sinds 2009 een kleine psychologiepraktijk heeft. Ze richt zich daar vooral op de Nederlanders in Frankrijk voor wie het lastig is om zich in het Frans uit te drukken en die graag in de ‘moedertaal’ hulp willen ontvangen. Door de huidige communicatiemogelijkheden hoeft ze zich niet te beperken tot de directe omgeving van waar ze woont en heeft inmiddels heel wat ervaring opgedaan met online-therapie.

Tot haar verhuizing was ze 15 jaar werkzaam in de volwassenenzorg bij GGZ Dijk en Duin, in Noord- Holland. Ze werkte daar onder andere op een open algemene opnameafdeling, op de polikliniek van de RIAGG en op de deeltijdbehandeling-afdeling. Ze heeft ervaring opgedaan met individuele therapie, echtpaar/gezinstherapie en diverse groepsbehandelingen. Met seksespecifiek werken, persoonlijkheidsproblematiek, depressiebehandeling, , behandeling van angsten.

Haar stijl laat zich het best beschrijven als pragmatisch met ruimte voor humor en echt contact. Daarbij gebruikt ze vanuit haar basis in de cognitieve gedragstherapie methodieken die passen bij de persoon en situatie, waarbij ze ook uitstapjes maakt naar technieken van EMDR, mindfulness, geleide fantasie, uitdaagtechnieken.

Haar insteek is vooral, dat de cliënt in therapie komt om meer kennis te vergaren over zichzelf, en extra vaardigheden te leren om zich in vastgelopen situaties uiteindelijk zelf te kunnen redden. De therapeut is in haar ogen hierbij het instrument. De cliënt staat in het middelpunt van de therapie, evenals het verbeteren van diens situatie.

Ze is lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en belangstellend lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Daarnaast is ze in Frankrijk geregistreerd bij de DRASS (Direction Régionale des Affaires Santaires et Sociales).

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.