Home » Onze psychologen » Evelyne Peeters

Evelyne Peeters

Psycholoog Msc

Over Evelyne

Naast haar opleiding klinische psychologie (afgestudeerd in 2004), heeft Evelyne een tweejarige postacademische vorming klinische psychodiagnostiek gevolgd, alsook een tweejarige opleiding tot contextueel hulpverlener. Deze opleidingen heeft ze allemaal in België voltooid. In Spanje heeft ze de vijfjarige opleiding relatie- en gezinstherapie (systeemtherapie) gevolgd (2016-2021). Sinds januari 2024 heeft Evelyne het postgraduaat therapie met assistentie van paarden hervat (online).

Evelyne heeft een zeer ruime werkervaring, met name binnen justitie en langdurige zorg in België. In Spanje heeft ze als freelancer gewerkt voor verschillende werkgevers en had ze haar eigen psychotherapieproject, dat helaas door Covid tot een einde kwam. Sinds 2023 werkt ze online en recentelijk is ze ook gestart met haar project psychotherapie met assistentie van paarden in de regio Sevilla.

Evelyne vindt het altijd boeiend om samen met de cliënt een intergenerationeel relationeel verhaal te construeren en zo beter zicht te krijgen op destructieve patronen, om van daaruit te komen tot herstel. Dit doet ze hoofdzakelijk individueel, maar soms ook door het systeem hierbij te betrekken, als de cliënt hiermee akkoord gaat. De laatste jaren heeft ze ook meer interesse gekregen in alles wat met trauma te maken heeft. Het thema zelfcompassie staat centraal in haar sessies. Verbinding met jezelf, je naaste omgeving, en de ruimere context (zoals de natuur) zijn belangrijke pijlers in haar gesprekken. Cliënten omschrijven haar vaak als zachtaardig en doortastend.

Eind 2013 is Evelyne met haar gezin naar Andalusië verhuisd, waar hun zoon begin 2014 werd geboren. Haar passies naast psychotherapie zijn haar eigen relationele netwerk (zowel mens als dier), kunst, lezen, en bewegen in de natuur. Momenteel woont ze in de natuurrijke regio van Sevilla samen met haar dierenfamilie.

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.