Home » Onze psychologen » Guido Williams

Guido Williams

Klinisch Psycholoog &
Psychotherapeut

BIG-nummer (KP)
19063554525

BIG-nummer (PT)
19063554516

VEN-nummer
32875

AGB-code
94015153

Over Guido Williams

Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening is Guido aan de Universiteit Nijmegen afgestudeerd in de Orthopedagogiek. Hij heeft in de jaren daarna verdere specialisaties gevolgd als GZ-Psycholoog en Klinisch Psycholoog/psychotherapeut.

Data in de zorg
Zijn affiniteit met digitale zorg, technologische toepassingen, zorginnovatie en de verbinding tussen wetenschap en praktijk, heeft er toe geleid dat hij als promovendus aan de Universiteit Leiden ben verbonden op het gebied van ‘Computerized Adaptive Testing’. Tenslotte heeft hij ervaring als Data Scientist en het toepassen van Machine Learning. Het gebruik van data om behandelingen te monitoren, te personaliseren en mijn klinische blik scherp te houden, is voor hem dan ook vanzelfsprekend. Dit helpt de cliënt en Guido zelf de juiste focus te houden.

De beste therapeut is een overbodige therapeut
Zijn klinische ervaring is breed en existentiële vragen gaat hij niet uit de weg. Hij hecht veel waarde aan het zo spoedig mogelijk herstellen van hoop, autonomie en zelfsturend vermogen. Zijn credo is dan ook: De beste therapeut is een overbodige therapeut. Zijn therapeutische stijl is te typeren als directief, creatief, nieuwsgierig, doelgericht en hoopvol. Hierbij integreert hij verschillende technieken uit diverse therapeutische stromingen met gezond verstand en oog voor leefstijl. Voor trauma gerelateerde problemen maakt hij veel gebruik van EMDR.

In zijn vrije tijd brengt hij graag door met sport, muziek en zijn gezin.

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.