Home » Onze psychologen » Hester van Dam

Hester van Dam

Psycholoog Msc

Over Hester van Dam

Hester heeft gestudeerd aan de Universiteit Leiden en is in 2017 afgestudeerd in de medische-, en gezondheidspsychologie. Ze is daarna altijd werkzaam geweest in de specialistische GGZ, zowel in klinische settingen als ambulant. Ze heeft met name gewerkt met patiënten met ernstige meervoudige problematiek, waarbij sprake was van chronische pijnklachten, verslaving, depressie, traumaklachten, dwang- en angst stoornissen of persoonlijkheidsstoornissen.

Ze kijkt naar het totaal plaatje van gezondheid en de betekenis van klachten in het leven van haar cliënten. Ook vindt ze het heel belangrijk om een open en veilige sfeer te scheppen tijdens de therapie, waarbij een goede samenwerking voorop staat. In haar behandelingen maakt ze graag gebruik van een combinatie van cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering, mindfulness-based stressreduction en ACT.

Hester wordt door haar cliënten vaak omschreven als opmerkzaam, empathisch en begripvol. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en gaat ze graag de natuur in, het liefst met een verrekijker zodat ze vogels of andere dieren kan spotten. Ze is sportief en gek op skiën en snowboarden. Sinds een aantal jaar is ze begonnen met klimmen waarbij ze haar hoogtevrees stapje voor stapje weet te overwinnen en geniet van adembenemende uitzichten.

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.