Jan Slegers - LM-Care

Over Jan Slegers

Jan is in 1996 afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds die tijd is hij werkzaam in de ambulante geestelijke gezondheidszorg, waarvan de laatste achttien jaar als eerstelijns psycholoog, per 2014 bekend als de Generalistisch Basis GGZ.  Hij is BIG geregistreerd GZ-psycholoog en gespecialiseerd als cognitief gedragstherapeut VGCT en als zodanig lid van de VGCT. In zijn behandelingen maakt hij veel gebruik van die benadering mede omdat ze ‘evidenced based’ is, alsook een duidelijke structuur biedt en daarmee de behandeling overzichtelijk maakt. Daarnaast schuwt hij andere interessante en effectieve benaderingen niet, zoals mindfullness, schema therapie en EMDR.

Voor zijn studie psychologie heeft hij in de sales en marketing gewerkt. Rond zijn dertigste realiseerde hij zich daar geen voldoening in te vinden. Een tijd van zelfonderzoek resulteerde in de opleiding psychologie en nu werkt hij inmiddels bijna vijfentwintig jaar in dit vak. Hij ziet het als een bijzonder voorrecht door anderen in vertrouwen te worden genomen en gevraagd te worden om bij te dragen aan hun proces.

Hij is GZ-psycholoog BIG geregistreerde psychologen, lid van de Nederlandse vereniging van psychologen NIP en van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie VGCT. Sinds 2017 is hij ook supervisor van de VGCT en sinds 2021  lid van de Vereniging EMDR Nederland VEN.

Zijn idee is dat wanneer mensen begrijpen wat de functie is van hun probleem en wat voor invloed zij daarop hebben ze beter in staat zijn hun problemen aan te pakken. Hij ziet het als zijn taak je te helpen bij uw zelfonderzoek. Dit betekent dat je leert uw patronen waar vanuit je functioneert en de daarbij horende automatische gedachten met de destructieve aspecten daarvan te identificeren. De volgende fase is dan vaak het leren relativeren van de automatische gedachten en/of destructieve overtuigingen. Als laatste ervaar je met gedragsexperimenten hoe het is om die patronen en automatische gedachten te doorbreken of wel te weerleggen. Het is gebleken dat deze open manier van werken cliënten in staat stelt het leerproces in de praktijk te kunnen brengen.

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.


Meld je aan Download de app