Home » Onze psychologen » Jenneken Demir-Langen

Jenneken Langen

GZ-psycholoog

Over Jenneken Langen

Jenneken (1977) is in 2019 met haar man en dochters geëmigreerd. Ze is in 1999 afgestudeerd als Creatief Therapeut Beeldend en heeft daarna de opleiding Orthopedagogiek Gezin&Gedrag afgerond in 2003. Eerst is zij gaan werken om de ins en outs van het werk te ervaren. Daarna is zij zich verder gaan specialiseren en is in 2012 afgestudeerd als GZ-psycholoog. Vanaf 1999 tot heden werkt ze veelal met meervoudige zeer complexe problematiek bij adolescenten, gezinnen en volwassenen. Gedurende haar werkzame en leerervaringsjaren heeft zij kennis mogen maken met mensen met verschillende culturele achtergronden binnen verschillende leefklimaten van zowel thuissituaties (ambulant, poliklinisch) als instellingen (residentieel, forensisch). Hierbij was er veelal sprake van ernstige traumatiseringen als mede ernstige ontwikkelingsachterstanden/-stoornissen, hechtingsproblemen en daarbij behorende leer- en/of gedragsproblemen en (bedreigde) persoonlijkheidsproblematiek.

Het familiesysteem waarin je bent geboren en opgegroeid hebben een belangrijke plek in de therapie en zijn onlosmakelijk verbonden met wie je nu bent en wat je nu doet. Ze heeft een meerjarige ervaring in het individueel begeleiden/behandelen van mensen met onderstaande stoornissen en levensthema’s en tevens is ze thuis in (neuro)psychologische diagostiek. – angstklachten, bv. paniek, straatvrees, fobieën, dwang, smetvrees en sociale angst – depressieve klachten, bv. somberheid, geen plezier meer kunnen ervaren, moedeloosheid en piekeren – onverklaarde lichamelijke klachten, bv. vermoeidheid en pijnklachten (psychosomatisch) – persoonlijkheidsproblematiek, identiteitsproblemen – studie- en/of werkgerelateerde klachten, bv. , overspannenheid en werkstress – Ziekte of verlies/rouw – Assertiviteitsproblemen; sociale onzekerheid, gebrekkig zelfvertrouwen, lage eigenwaarde – Agressie problemen – Interpersoonlijke moeilijkheden en levenskeuzes – Opvoedproblemen; rol als opvoeder(s) Haar aanpak richt zich vooral op het werkelijk contact maken én doelen stellen met de cliënt.

Behandelen duurt zo lang als het nodig is, maar kort als het mogelijk is. Ze heeft een no-nonsense manier van werken waarbij gelijkwaardigheid, eerlijkheid, directheid, transparantie en acceptatie voorop staan. Daarnaast is een van haar motto’s ‘if it ain’t broken, don’t try to fix it’, met andere woorden als er geen probleem is, zoek er dan ook geen. Ze heeft ervaring opgedaan met een verscheidenheid aan problematiek en behandelmethoden. Kwaliteit van werken en efficiëntie hebben prioriteit.

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.