Home » Onze psychologen » Marjolein Hof

Marjolein Hof

Klinisch psycholoog/ Psychotherapeut

BIG-nummer Psychotherapeut
19922087216

BIG-nummer GZ-/Klinisch psycholoog
19922087225

AGB-code
94102740

Over Marjolein Hof

Marjolein Hof is Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut. Na het afronden van haar studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (2010) heeft ze gewerkt in de verslavingszorg, waar ze ook de opleiding tot GZ-Psycholoog heeft afgerond (2016). Vervolgens heeft ze bij een grote Nederlandse GGZ-instelling haar opleiding tot Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut gevolgd. Gedurende deze vier jaar van opleiding (afgerond in 2022) heeft ze op verschillende afdelingen gewerkt, waaronder een poli eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Ook heeft ze tijdens deze opleiding (neuro)psychologisch onderzoek gedaan, een managementopdracht en wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. In de afgelopen jaren heeft ze met name psychotherapeutische behandelingen (met name schematherapie) gegeven voor persoonlijkheidsproblematiek, zowel individueel als in groepen. Maar ze is ook bekend met het behandelen van psychische klachten zoals angst en depressie, bijvoorbeeld middels cognitieve gedragstherapie (CGT) of trauma (o.a. middels EMDR).

De werkwijze van Marjolein kan omschreven worden als doelgericht. Ze vindt het belangrijk een goede therapeutische relatie op te bouwen, waarbij ze rust en vertrouwen belangrijk vindt.

In haar vrije tijd houdt Marjolein van sporten, lezen, bezoeken van musea en lekker eten. Ze is woonachtig in Frankfurt am Main (Duitsland) met haar gezin.

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.