Home » Onze psychologen » Rahel Bellinga

Rahel Bellinga

GZ-psycholoog
Psychotherapeut

Over Rahel Bellinga

Rahel studeerde psychologie aan de Universiteit in Nijmegen. Daarna werd ze gezondheidszorg psycholoog en psychotherapeut, zodat ze het gevoel kreeg cliënten nu echt verder te helpen.

Sinds 2000 is ze werkzaam in de specialistische gezondheidszorg, waar ze op diverse afdelingen heeft gewerkt. Ze heeft veel ervaring met stemming & angstklachten, persoonlijkheidsproblematiek en verslaving. Haar werkwijze is vanuit een integratief kader. Dat wil zeggen dat zij diverse behandelmethoden gebruikt, afhankelijk van wat nodig is voor de cliënt.

Overleg over werkwijze en aanpak vindt zij een belangrijke voorwaarde om tot een goede samenwerking te komen. Haar uitgangspunt is dat wanneer er een goede samenwerking en vertrouwensband is, er veel geleerd kan worden en nieuwe ervaringen opgedaan worden die nodig zijn voor herstel. Haar missie is om mensen weer regie over hun leven en hun klachten te krijgen. Zij geeft meestal geen tips of adviezen maar streeft ernaar de cliënt zichzelf te leren helpen, omdat de het leven na de therapie door gaat zonder de therapeut. Haar motto: doen wat werkt.

Rahel is bekwaam in schematherapie , EMDR, cognitieve therapie, interpersoonlijke psychotherapie, nachtmerrie therapie, zelfbeeldtraining, emotieregulatiestoornissen (VERS/Dialectische gedragstherapie) en persoonlijkheidsproblematiek.

Ze heeft een passie voor sport, buiten zijn, natuur, tuinieren, lekker koken en lekkere muffins bakken, reizen, nieuwe culturen en mensen leren kennen. Ze vindt het ook geweldig om te zien hoe gepassioneerd iemand met zijn eigen passie bezig kan zijn.

 

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.