Home » Onze psychologen » Rianne den Hamer

Rianne den Hamer

Over Rianne den Hamer

Rianne den Hamer (1974) is GZ-psycholoog sinds 2017. Zij heeft in Leiden en Utrecht ontwikkelingspsychologie gestudeerd en in 2000 afgestudeerd. Vervolgens heeft ze in een particuliere psychologiepraktijk gewerkt, vooral gericht op diagnostiek en advies. In de periode waarin haar vier kinderen klein waren, heeft ze een periode als dierenartsassistente gewerkt, waarna ze graag weer terug in het vak wilde.

Ze is in 2011 gestart in de ouderenzorg waar ze ook de GZ opleiding heeft gedaan. Van 2017 tot april 2021 werkte ze in het Maasstadziekenhuis voor de afdeling Medische Psychologie waarbij haar aandachtsgebieden oncologie en revalidatie waren. Daarnaast is ze in 2020 kleinschalig haar eigen psychologiepraktijk gestart, waarbij ze ook enkele uren werkte voor een online organisatie. Vanaf mei 2021 is ze volledig overgegaan naar het zzp-schap en heeft ze haar praktijk uitgebreid naar 2 dagen en werkt ze een dag bij Psychologenpraktijk de Kruijf.

Nu haar wens om zich te vestigen in Spanje met haar vriend dichterbij is gekomen met een eigen appartement, heeft ze zich aangesloten bij LMcare om vanuit Spanje volledig online te kunnen werken. Na de GZ opleiding waarin een stevige basis is gelegd in kennis en vaardigheden, heeft ze zich vooral gericht op EMDR met inmiddels de registratie EMDR Europe practitioner. Daarnaast maakt ze veel gebruik in haar behandelingen van Cognitieve gedragstherapie (CGt) en heeft ze daarin verdieping gezocht door de basiscursus Schematherapie waar naast inzicht in het denken ook meer aandacht is voor het ontstaan van patronen en voor het gevoel door experientiele technieken. Hier zou ze zich de komende tijd graag verder willen bekwamen. In haar behandelingen is een goede klik tussen cliënt en therapeut de belangrijke basis, waarbij ze laagdrempelig en open in het contact is. Op deze manier probeert ze steeds aan te sluiten bij de cliënt om zo samen de weg te zoeken naar de gewenste verandering. Er wordt vaak teruggegeven dat ze een prettige, positieve energie heeft en de behandeling extra kracht geeft door haar warmte, enthousiasme én humor.

Op dit moment woont ze met haar vriend en hun samengestelde gezin met 6 kinderen in de leeftijd 17-25 jaar en Golden Retriever Perro (Spaans voor hond;) in Brabant. Ze houdt van de natuur, gezelligheid, uit eten gaan, van sport en sport kijken en is druk bezig beter Spaans te leren.

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.