Home » Onze psychologen » Vanessa van Weissenbruch

Vanessa van Weissenbruch

Psycholoog MSc

Over Vanessa van Weissenbruch

Vanessa van Weissenbruch is in 2007 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heeft zij werkervaring opgedaan in zowel een ziekenhuis als in een eigen praktijk. Zij heeft in de afgelopen jaren tieners, volwassenen en ouderen met diverse (culturele) achtergronden en uiteenlopende klachten behandeld zoals: depressie, angst, studie– of werk gerelateerde problemen, trauma’s (enkelvoudig/complex), verlies/rouw, opvoedproblematiek enz. Behalve haar werkzaamheden in de reguliere gezondheidszorg, heeft zij ook geruime ervaring in het bedrijfsleven opgedaan op het gebied van coaching en training. Vanessa wordt door haar cliënten ervaren als empathisch, pragmatisch, gestructureerd, maar als het nodig is ook flexibel in het aansluiten bij wat een cliënt nodig heeft op dat moment.

Centraal staat voor haar het opbouwen van een gelijkwaardige therapeutische relatie waarbij de cliënt zich veilig voelt en er ruimte is voor humor. Ieder individu streeft naar een zekere mate van balans in zijn leven. Aan de hand van onder andere het balansmodel dat stelt dat er problemen ontstaan wanneer de draaglast groter wordt dan je draagkracht, gaat zij samen met de cliënt onderzoeken wat de veranderingen zijn die doorgevoerd zouden moeten worden om meer in evenwicht te komen. Aan het begin van de behandeling worden een of meerdere doelen opgesteld, waaraan gewerkt zal worden. Op basis van de hulpvraag wordt gekeken naar welke behandeling het beste aansluit bij de behoefte en wensen van de cliënt. Tijdens de behandeling werkt zij eclectisch hetgeen inhoudt dat zij gebruik maakt van diverse behandelmethoden: Cognitieve gedragstherapie (CGT), Kortdurende Oplossingsgerichte Therapie (KOT), Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR), Mindfulness, Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT). En als rode draad door de gehele behandeling is voor haar extra van belang steeds bewust stilstaan bij alle kleine successen en positieve veranderingen onderweg naar het doel.

In haar vrije tijd gaat ze graag sporten, fietsen of reizen.

Is onze behandeling passend bij jou?

Neem dan contact op met lmcare. Meld je hieronder aan en je wordt zo snel mogelijk door ons teruggebeld. Of download de app en plan zelf een gesprek in op een moment dat het jou uitkomt.