Home » Over ons

Over ons

Wij zijn een no-nonsense specialistische GGZ-aanbieder die psychische zorg voor volwassenen in een geheel nieuw jasje steekt. Laagdrempelig en zonder stoffige bureaucratie. Ons bedrijf, dat volledig werkt volgens de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza), schakelt snel en kent een open bedrijfscultuur. Samen met betrokken medewerkers, regiebehandelaars en medebehandelaars werken we aan onze toekomst waarin kwaliteit altijd en overal leidend is.

Onze missie

Psychische klachten mogen geen wachttijd kennen. En toch staan 85.000 mensen muurvast op een wachtlijst in de GGZ. Dat moet anders, dat kán anders.

Wij gaan de strijd aan met de wachtlijsten in de GGZ en willen zorg betaalbaar houden voor iedereen. Dit doen we door onze frequent en intensieve behandelmethode te verenigen met ons business meets healthcare model.

In de eerste plaats is LMcare een bedrijf dat actief is in de dienstverlenende sector, daarna pas een GGZ-instelling. Ons business meets healthcare model houdt ons scherp om zo efficiënt en effectief mogelijk te werken.

Dankzij onze FIT-method® wordt het sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond. Hiermee versnellen we de doorstroom van cliënten en dragen we ons steentje bij aan het verkorten van de wachtlijsten.

Onze visie

We focussen ons op een toekomstbestendige GGZ door collega’s te inspireren om cliënten zo effectief en efficiënt mogelijk te behandelen. Maar we laten collega’s vooral vrij om te doen waar ze goed in zijn. Door dit vertrouwen presteren ze op hun best. Dat zie je terug in succesvolle behandelingen. We houden rekening met de effecten van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij en werken daarom volgens de pijlers people, planet, profit.

Benieuwd hoe onze business meets healthcare aanpak de GGZ toekomstbestendig maakt?
Vraag whitepaper aan >

LMcare Academy

Als brancheleider moet je verantwoordelijkheid nemen. Voor LMcare is dat de verantwoordelijkheid nemen om de GGZ betaalbaar en toekomstbestendig te houden middels online behandelen. Het resultaat van deze visie is de lancering in juli 2023 van de LMcare Academy: de gratis kennisbank voor online (intensief) behandelen in de GGZ. 

Ga naar de LMcare Academy >

Behandelvisie

LMcare biedt online SGGZ behandelingen vanuit een multidisciplinair team. Wij hanteren altijd onze FIT-method. Dat wil zeggen dat onze behandelsessies 2 tot 3 keer per week online plaatsvinden, waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van e-health of themabijeenkomsten. Omdat ieder mens uniek is, zijn de behandelsessies binnen onze behandelmethode gericht op de individuele hulpvraag. We stimuleren de betrokkenheid van naasten. We evalueren regelmatig met de cliënt en met onze eigen specialisten, zodat we altijd weten dat we nog op de juiste koers zitten.
Meer over hoe het werkt >

Wetenschappelijk onderzoek
Als grootste aanbieder van online SGGZ-zorg dragen we ook bij aan de wetenschap. We starten met verschillende onderzoekslijnen, om nog scherper in kaart te brengen wat het succes is geweest van de honderden behandelingen die we al succesvol hebben afgerond met een goede cliënttevredenheid.

In vier stappen

1. aanmelden

Je meldt je via ons aanmeldformulier aan. Een verwijsbrief van een huisarts is noodzakelijk voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. Daarna volgt een gesprek met één van onze triagisten.

2. intakegesprek

We nodigen je uit voor een intakegesprek met een online psycholoog.

3. adviesgesprek

We bespreken je problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) word je terugverwezen naar je verwijzer voor andere hulp.

4. behandeling

Samen met je online psycholoog ga je aan de slag en boek je sessies van 45 minuten. Meestal is dit om de twee dagen.

Tijdens je behandeling evalueren we regelmatig of je op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt.

Maak kennis met onze psychologen

Uniek bij LMcare is dat er evenveel regie- als medebehandelaars werken. Ook is iedere medebehandelaar universitair opgeleid met minimaal 3 jaar werkervaring in de ambulante SGGZ. Samen strijden we tegen de wachtlijsten in de GGZ.

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Beyhan Gungormez
Psycholoog Msc

Lotte Sloothaak
Psycholoog Msc

Denise Habets
Psycholoog Msc

Tessa Geurts
Psycholoog Msc

Jan Slegers
GZ-Psycholoog

Eva Bon
Psycholoog Msc

Wendy Engelen
GZ-Psycholoog