Over ons - LM-Care

Wij zijn een no-nonsense GGZ-instelling die psychische zorg voor volwassenen in een geheel nieuw jasje steekt. Laagdrempelig en zonder stoffige bureaucratie. Ons bedrijf, dat volledig werkt volgens de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza), schakelt snel en kent een open bedrijfscultuur. Samen met betrokken medewerkers, regiebehandelaars en medebehandelaars werken we aan onze toekomst waarin kwaliteit altijd en overal leidend is.

 

Strijden tegen de wachtlijsten in de GGZ

Psychische klachten mogen geen wachttijd kennen. En toch staan 85.000 mensen muurvast op een wachtlijst in de GGZ. Dat moet anders, dat kán anders.
Onze missie is het strijden tegen de wachtlijsten in de GGZ. Benieuwd hoe onze business meets healthcare aanpak de GGZ toekomstbestendig maakt?

Vraag whitepaper aan
LMcare team

Kort en intensief behandelen zónder wachtlijst: uniek in Nederland.

 

Onderzoek toont aan dat kort achter elkaar behandelen effectief is. Opgedane zelfkennis en oefeningen blijven dan beter en langer hangen.

In een kort tijdsbestek hebben cliënten veelvuldig contact met onze psychologen. In makkelijk te plannen online sessies van ongeveer 45 minuten krijgen zij, via videobellen en een beveiligd chatcontact, de psychische hulp die zij nodig hebben.

Door deze snelle zorg-opvolging kan een behandeltraject bij LMcare voor een cliënt al binnen 2 tot 3 maanden worden afgerond. Hiermee versnellen wij de doorstroom van cliënten en dragen zo een steentje bij aan het verkorten van de wachttijden in het algemeen. Een behandeltraject via de reguliere GGZ duurt meestal rond de 8 maanden.

 

Hoe wij dit o.a. doen?

  • Door onze online aanpak heeft een cliënt geen reistijd. Die tijdsbesparing steken we in 1 of 2 extra behandelsessie(s) per week.
  • Behandelingen zijn ook ‘s avonds en in het weekend mogelijk. Hierdoor past onze kort en intensieve behandelprocedure ook in de agenda van de cliënt.
  • Door ons business meets healthcare model, waarbij de pijlers people, planet en profit centraal staan.

hoe werkt het?

1. aanmelden

1. aanmelden

Je meldt je via ons aanmeldformulier aan.
Een verwijsbrief van een huisarts of andere verwijzer is noodzakelijk voor vergoeding bij je zorgverzekeraar.

2. intakegesprek

2. intakegesprek

We nodigen je uit voor een intakegesprek met een online psycholoog.

3. adviesgesprek

3. adviesgesprek

We bespreken je problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) word je terugverwezen naar je verwijzer voor andere hulp.

4. behandeling

4. behandeling

Samen met je online psycholoog ga je aan de slag en boek je sessies van 45 minuten. Meestal is dit om de twee dagen.

Tijdens je behandeling evalueren we regelmatig of je op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt.

Onze psychologen staan voor je klaar

Vorige Volgende