Home » Over ons

Over ons

Wij zijn een no-nonsense GGZ-instelling die psychische zorg voor volwassenen in een geheel nieuw jasje steekt. Laagdrempelig en zonder stoffige bureaucratie. Ons bedrijf, dat volledig werkt volgens de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza), schakelt snel en kent een open bedrijfscultuur. Samen met betrokken medewerkers, regiebehandelaars en medebehandelaars werken we aan onze toekomst waarin kwaliteit altijd en overal leidend is.

Onze missie

Psychische klachten mogen geen wachttijd kennen. En toch staan 85.000 mensen muurvast op een wachtlijst in de GGZ. Dat moet anders, dat kán anders.

Wij gaan de strijd aan met de wachtlijsten in de GGZ en willen zorg betaalbaar houden voor iedereen. Dit doen we door onze frequent en intensieve behandelmethode te verenigen met ons business meets healthcare model.

In de eerste plaats is LMcare een bedrijf dat actief is in de dienstverlenende sector, daarna pas een GGZ-instelling. Ons business meets healthcare model houdt ons scherp om zo efficiënt en effectief mogelijk te werken.

Dankzij onze FIT-method® wordt het sGGZ-traject bij LMcare binnen 2 tot 3 maanden volledig & succesvol afgerond. Hiermee versnellen we de doorstroom van cliënten en dragen we ons steentje bij aan het verkorten van de wachtlijsten.

Onze visie

We focussen ons op een toekomstbestendige GGZ door collega’s te inspireren om cliënten zo effectief en efficiënt mogelijk te behandelen. Maar we laten collega’s vooral vrij om te doen waar ze goed in zijn. Door dit vertrouwen presteren ze op hun best. Dat zie je terug in succesvolle behandelingen. We houden rekening met de effecten van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij en werken daarom volgens de pijlers people, planet, profit.

Benieuwd hoe onze business meets healthcare aanpak de GGZ toekomstbestendig maakt?
Vraag whitepaper aan >

Behandelvisie

LMcare biedt online SGGZ behandelingen vanuit een multidisciplinair team. Wij hanteren altijd onze FIT-method. Dat wil zeggen dat onze behandelsessies 2 tot 3 keer per week online plaatsvinden, waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van e-health of themabijeenkomsten. Omdat ieder mens uniek is, zijn de behandelsessies binnen onze behandelmethode gericht op de individuele hulpvraag. We stimuleren de betrokkenheid van naasten. We evalueren regelmatig met de cliënt en met onze eigen specialisten, zodat we altijd weten dat we nog op de juiste koers zitten.
Meer over hoe het werkt >

Wetenschappelijk onderzoek
Als grootste aanbieder van online SGGZ-zorg dragen we ook bij aan de wetenschap. We starten met verschillende onderzoekslijnen, om nog scherper in kaart te brengen wat het succes is geweest van de honderden behandelingen die we al succesvol hebben afgerond met een goede cliënttevredenheid.

Frequent & intensieve therapie zónder wachtlijst: uniek in Nederland

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kort achter elkaar behandelen effectief is. Opgedane zelfkennis en oefeningen blijven dan beter en langer hangen.

In een kort tijdsbestek hebben cliënten veelvuldig contact met onze psychologen. In makkelijk te plannen online sessies van ongeveer 45 minuten krijgen zij, via videobellen en een beveiligd chatcontact, de psychische hulp die zij nodig hebben.

Door deze snelle zorg-opvolging kan een behandeltraject bij LMcare gemiddeld binnen 3 maanden volledig en succesvol worden afgerond. Een behandeltraject via de reguliere GGZ duurt meestal rond de 8 maanden. Hiermee versnellen wij de doorstroom van cliënten en dragen zo een steentje bij aan het verkorten van de wachttijden in het algemeen.

Hoe wij dit doen?

  • Door ons business meets healthcare model, waarbij de pijlers people, planet en profit centraal staan.
  • Behandelen volgens onze FIT-method®; frequent, intensive therapy. Lees meer >
  • Behandelingen zijn ook ‘s avonds en in het weekend mogelijk. Hierdoor past onze frequent en intensieve behandelprocedure ook in de agenda van de cliënt.

In vier stappen

1. aanmelden

Je meldt je via ons aanmeldformulier aan. Een verwijsbrief van een huisarts of andere verwijzer is noodzakelijk voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. Daarna volgt een gesprek met één van onze triagisten.

2. intakegesprek

We nodigen je uit voor een intakegesprek met een online psycholoog.

3. adviesgesprek

We bespreken je problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) word je terugverwezen naar je verwijzer voor andere hulp.

4. behandeling

Samen met je online psycholoog ga je aan de slag en boek je sessies van 45 minuten. Meestal is dit om de twee dagen.

Tijdens je behandeling evalueren we regelmatig of je op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt.

Maak kennis met onze psychologen

Uniek bij LMcare is dat er evenveel regie- als medebehandelaars werken. Ook is iedere medebehandelaar universitair opgeleid met minimaal 3 jaar werkervaring in de ambulante SGGZ. Samen strijden we tegen de wachtlijsten in de GGZ.
Meer over de missie en visie van LMcare >

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Beyhan Gungormez
Psycholoog Msc

Lotte Sloothaak
Psycholoog Msc

Denise Habets
Psycholoog Msc

Tessa Geurts
Psycholoog Msc

Jan Slegers
GZ-Psycholoog

Eva Bon
Psycholoog Msc

Wendy Engelen
GZ-Psycholoog