Home » Symptomen » Concentratieproblemen bij taken

Concentratieproblemen bij taken

Iedereen heeft wel eens last van het feit dat ze bepaalde taken niet afkrijgen. Je hebt even geen zin, het lukt die dag even niet of je kunt je op dat moment gewoon even niet concentreren op de taak die voorhanden ligt. In principe komt dit natuurlijk vaak voor bij mensen en is dit ook niks vreemds. Bij een aantal mensen komen deze concentratieproblemen bij taken veel vaker voor dan bij andere mensen.

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgeving

LMcare app

Hoe ontstaan concentratieproblemen bij taken?

Het constant hebben van concentratieproblemen bij het uitvoeren van verschillende taken kunnen gerelateerd zijn aan twee dieper liggende aandoeningen, ADHD of ADD.

Bij mensen met ADHD kunnen concentratieproblemen één van de symptomen zijn. Mensen met ADHD zijn vaak hyperactief waardoor ze moeite hebben met het concentreren op bepaalde taken.

Bij ADD komen concentratieproblemen ook vaak voor. ADD staat erom bekend dat mensen concentratieproblemen hebben. Dit heeft er onder meer mee te maken dat mensen met ADD overgevoelig zijn voor prikkels van buitenaf.

Het is belangrijk om te ontdekken of jouw concentratieproblemen te wijten zijn normaal aantoonbare redenen, of dat jij misschien wel een onderliggende aandoening als ADD of ADHD hebt. Als je dit zeker wilt weten is het aan te raden contact op te nemen met de huisarts of psycholoog.

Gerelateerde symptomen

Moeite met luisteren

Moeite met luisteren kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Moeite met stilzitten

Moeite met stilzitten kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Rusteloosheid

Rusteloosheid is een signaal van je lichaam dat je gestresst bent.

Ongeduldig zijn

Wanneer iemand vaak ongeduldig is, dan kan dit te relateren zijn aan de onderliggende aandoening ADHD.

Behandeling concentratieproblemen bij taken

ADHD kan niet genezen worden doordat het een medische aandoening is. Wel kunnen de klachten die jij ondervindt van ADHD verlicht worden middels cognitieve gedragstherapie (CGT). Dit is één van de meest voorkomende behandelmethodes in Nederland wat betreft ADHD.

Cognitieve gedragstherapie kan er ook voor zorgen dat met een aandoening als ADD te leven valt. Je krijgt bepaalde technieken en handvatten om op een gezondere manier te handelen en te denken.

Twijfel jij of je gewoon af en toe concentratieproblemen hebt of dat je misschien een dieper liggende aandoening hebt? Neem dan contact met een psycholoog van LMcare.

Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Gerelateerde aandoeningen

Angststoornis

Bij een angststoornis voel je aanhoudend veel stress.

Paniekstoornis

Bij een paniekstoornis heb je vaak last van paniekaanvallen.

Sociale fobie

Bij een sociale fobie voel je een sterke angst.

Onze psychologen staan voor je klaar

Ammani Cherpanath
Psychotherapeut

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Bas van Oosterhout
Klinisch psycholoog

Chantal Mumuni-van Ree
GZ-psycholoog

Denise Habets
Psycholoog Msc

Siegfried Koeck
Klinisch psycholoog

Maren Bethke
GZ-psycholoog

Naomi Paauw
Psycholoog Msc

Neem contact op

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op

Bij LMcare spreek je jouw psycholoog online

Het is eigenlijk heel logisch: als je elkaar vaak ziet, ben je veel meer betrokken, weet je wat er speelt en kom je sneller to the point. Bij LMcare behandelen we daarom succesvol volgens onze FIT-method®.

We houden de behandelingen kort, zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij videobellen is het mogelijk om je psycholoog 2 tot 3 keer per week te spreken, gewoon vanuit je huiskamer. Zelfs dagelijks, als dat even nodig is. Dit sterkt de band tussen jou en de psycholoog die nodig is voor een succesvolle behandeling.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn.