Concentratieproblemen Archieven - LM-Care

Concentratieproblemen bij taken

Iedereen heeft wel is last van het feit dat ze bepaalde taken niet afkrijgen. Je hebt even geen zin, het lukt die dag even niet of je kunt je op dat moment gewoon even niet concentreren op de taak die voorhanden ligt. In principe komt dit natuurlijk vaak voor bij mensen en is dit ook niks vreemds. Bij een aantal mensen komen deze concentratieproblemen bij taken veel vaker voor dan bij andere mensen.

De vraag die er dan gesteld kan worden is of dit probleem niet te relateren is aan een onderliggende aandoening.

Neem contact op

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgevingen

lmcare app

Hoe ontstaan concentratieproblemen bij taken?

Het constant hebben van concentratieproblemen bij het uitvoeren van verschillende taken kunnen gerelateerd zijn aan twee dieper liggende aandoeningen, ADHD of ADD.

Bij mensen met ADHD kunnen concentratieproblemen één van de symptomen zijn. Mensen met ADHD zijn vaak hyperactief waardoor ze moeite hebben met het concentreren op bepaalde taken.

Bij ADD komen concentratieproblemen ook vaak voor. ADD staat erom bekend dat mensen concentratieproblemen hebben. Dit heeft er onder meer mee te maken dat mensen met ADD overgevoelig zijn voor prikkels van buitenaf.

Het is belangrijk om te ontdekken of jouw concentratieproblemen te wijten zijn normaal aantoonbare redenen, of dat jij misschien wel een onderliggende aandoening als ADD of ADHD hebt. Als je dit zeker wilt weten is het aan te raden contact op te nemen met de huisarts of psycholoog.

Gerelateerde symptomen

Behandeling concentratieproblemen bij taken

ADHD kan niet genezen worden doordat het een medische aandoening is. Wel kunnen de klachten die jij ondervindt van ADHD verlicht worden middels cognitieve gedragstherapie (CGT). Dit is één van de meest voorkomende behandelmethodes in Nederland wat betreft ADHD.

Cognitieve gedragstherapie kan er ook voor zorgen dat met een aandoening als ADD te leven valt. Je krijgt bepaalde technieken en handvatten om op een gezondere manier te handelen en te denken.

Twijfel jij of je gewoon af en toe concentratieproblemen hebt of dat je misschien een dieper liggende aandoening hebt? Neem dan contact met een psycholoog van lmcare. Hetzelfde geldt voor wanneer jij in behandeling wilt voor bijvoorbeeld ADHD of ADD.

Gerelateerde aandoeningen

Vorige Volgende