Home » Symptomen » Dingen makkelijk kwijt raken

Dingen makkelijk kwijt raken

Je wilt net de deur uit, maar bent alweer je autosleutels kwijt. Je moet naar de training maar bent wederom je sporttas kwijt. Dingen kwijtraken overkomt iedereen. Je bent slordig, iemand anders heeft de spullen verplaatst of je hebt zelf niet opgelet waar je iets hebt opgeborgen. Voor een grote groep mensen is dit iets wat ze vaak overkomt en is dit niks geks.

Toch is er ook een kleine groep mensen waarbij dingen net iets makkelijker kwijt raken dan bij anderen. Voor deze groep mensen kan het een symptoom zijn voor een aandoening als ADHD en ADD.

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgeving

LMcare app

Ontstaan van dingen makkelijk kwijt raken

Wanneer jij vaker dan anderen spullen kwijtraakt dan is de kans aanwezig dat jij een aandoening als ADD of ADHD hebt. Doordat iemand met ADHD vaak hyperactief is, zijn zij vaak een stuk chaotischer als anderen.

Hierbij hoort dat mensen met ADHD hierdoor ook vaker spullen kwijtraken. Daarnaast zijn ze vaak ook vergeetachtig of hebben ze weinig overzicht. Allemaal symptomen die bij kunnen dragen aan het vaker kwijt zijn van dingen.
Bij ADD spelen wat betreft het kwijtraken van dingen dezelfde symptomen als reden. Iemand met ADD kunnen makkelijk worden afgeleid door externe factoren en hebben last van vergeetachtigheid bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Het is natuurlijk moeilijk inschatten of jij gewoon iemand bent die vaker dingen vergeet dan anderen of dat jij te maken hebt met een onderliggende aandoening. Wanneer jij hier over twijfelt- of misschien wel behandeling wilt voor het feit dat je vaak dingen kwijt raakt- neem dan contact op met LMcare.

Gerelateerde symptomen

Concentratieproblemen

Het constant hebben van concentratieproblemen kunnen gerelateerd zijn diepere aandoeningen

Moeite met stilzitten

Moeite met stilzitten kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Problemen met organiseren

Het kan heel goed zijn dat iemand moeite hiermee heeft door een onderliggende aandoening.

Makkelijk worden afgeleid

Dingen kwijtraken overkomt iedereen. Toch is er ook een kleine groep mensen waarbij dingen net iets makkelijker kwijt raken dan bij anderen. Voor deze groep mensen kan het een symptoom zijn voor een aandoening als ADHD en ADD.

Behandeling concentratieproblemen bij taken

ADHD kan niet genezen worden doordat het een medische aandoening is. Wel kunnen de klachten die jij ondervindt van ADHD verlicht worden middels cognitieve gedragstherapie (CGT). Dit is één van de meest voorkomende behandelmethodes in Nederland wat betreft ADHD.

Cognitieve gedragstherapie kan er ook voor zorgen dat met een aandoening als ADD te leven valt. Je krijgt bepaalde technieken en handvatten om op een gezondere manier te handelen en te denken.

Twijfel jij of je gewoon af en toe concentratieproblemen hebt of dat je misschien een dieper liggende aandoening hebt? Neem dan contact met een psycholoog van LMcare.

Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Gerelateerde aandoeningen

Angststoornis

Bij een angststoornis voel je aanhoudend veel stress.

Paniekstoornis

Bij een paniekstoornis heb je vaak last van paniekaanvallen.

Sociale fobie

Bij een sociale fobie voel je een sterke angst.

Onze psychologen staan voor je klaar

Ammani Cherpanath
Psychotherapeut

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Bas van Oosterhout
Klinisch psycholoog

Chantal Mumuni-van Ree
GZ-psycholoog

Denise Habets
Psycholoog Msc

Siegfried Koeck
Klinisch psycholoog

Eelke Sistermans
GZ-psycholoog

Lotte Sloothaak
Psycholoog Msc

Neem contact op

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op

Bij LMcare spreek je jouw psycholoog online

Het is eigenlijk heel logisch: als je elkaar vaak ziet, ben je veel meer betrokken, weet je wat er speelt en kom je sneller to the point. Bij LMcare behandelen we daarom succesvol volgens onze FIT-method®.

We houden de behandelingen kort, zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij videobellen is het mogelijk om je psycholoog 2 tot 3 keer per week te spreken, gewoon vanuit je huiskamer. Zelfs dagelijks, als dat even nodig is. Dit sterkt de band tussen jou en de psycholoog die nodig is voor een succesvolle behandeling.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn.