Dingen makkelijk kwijt raken | LMcare

Dingen makkelijk kwijt raken

Je wilt net de deur uit, maar bent alweer je autosleutels kwijt. Je moet naar de training maar bent wederom je sporttas kwijt. Dingen kwijtraken overkomt iedereen. Je bent slordig, iemand anders heeft de spullen verplaatst of je hebt zelf niet opgelet waar je iets hebt opgeborgen. Voor een grote groep mensen is dit iets wat ze vaak overkomt en is dit niks geks.
Toch is er ook een kleine groep mensen waarbij dingen net iets makkelijker kwijt raken dan bij anderen. Voor deze groep mensen kan het een symptoom zijn voor een aandoening als ADHD en ADD.

Neem contact op

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgevingen

LMcare app

Ontstaan van dingen makkelijk kwijt raken

Wanneer jij vaker dan anderen spullen kwijtraakt dan is de kans aanwezig dat jij een aandoening als ADD of ADHD hebt. Doordat iemand met ADHD vaak hyperactief is, zijn zij vaak een stuk chaotischer als anderen.

Hierbij hoort dat mensen met ADHD hierdoor ook vaker spullen kwijtraken.  Daarnaast zijn ze vaak ook vergeetachtig of hebben ze weinig overzicht. Allemaal symptomen die bij kunnen dragen aan het vaker kwijt zijn van dingen.
Bij ADD spelen wat betreft het kwijtraken van dingen dezelfde symptomen als reden. Iemand met ADD kunnen makkelijk worden afgeleid door externe factoren en hebben last van vergeetachtigheid bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

 

Het is natuurlijk moeilijk inschatten of jij gewoon iemand bent die vaker dingen vergeet dan anderen of dat jij te maken hebt met een onderliggende aandoening. Wanneer jij hier over twijfelt- of misschien wel behandeling wilt voor het feit dat je vaak dingen kwijt raakt- neem dan contact op met LMcare.

Gerelateerde symptomen

Behandeling

ADHD is medisch van aard. Hierdoor kan het niet genezen worden. Wel is het mogelijk de klachten die iemand ondervindt van ADHD te verminderen. Dit kan door cognitieve gedragstherapie (CGT). Cognitieve gedragstherapie is in Nederland de meest voorkomende behandelmethode voor ADHD.

 

Cognitieve gedragstherapie wordt ook toegepast bij ADD. Je leert bepaalde techniek en handvatten aan die ervoor zorgen dat jij op een gezondere manier denkt en handelt in het leven.

Twijfel jij of je gewoon af en toe concentratieproblemen hebt of dat je misschien een dieper liggende aandoening hebt? Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online of neem contact met ons op. Hetzelfde geldt voor wanneer jij in behandeling wilt voor bijvoorbeeld ADHD of ADD.

Gerelateerde aandoeningen

Onze psychologen staan voor je klaar

Vorige Volgende