Energieloos voelen| LMcare

Energieloos voelen

Veel mensen zijn wel eens moe. Ze hebben weinig energie en weinig zin om dingen te ondernemen. Jezelf energieloos voelen overkomt iedereen wel eens. Normaal gesproken gaat dit vanzelf weer over. Dit gevoel waarbij je geen energie hebt, kan ook een symptoom zijn van een dieperliggende oorzaak, namelijk een depressie.

We kunnen officieel pas van een depressie spreken als iemand zich langer dan twee weken energieloos en somber voelt.

Neem contact op

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgevingen

LMcare app

Ontstaan energieloos voelen

Wanneer iemand zich energieloos voelt, dan kan dit meerdere redenen hebben. Iemand kan een periode slechter geslapen hebben, te veel hebben gewerkt of bijvoorbeeld een tijdje te hard gesport hebben waardoor diegene enorm lusteloos is. Wanneer iemand zich energieloos voelt dan kan het ook symptoom zijn van een (beginnende) depressie. Vaak ervaar je hier ook somberheidsklachten bij en houden de klachten voor minimaal twee weken aan.

Het ontwikkelen van een depressie kent meerdere oorzaken. Een depressie kan te maken hebben met genetische aanleg. De kans is groter dat iemand het krijgt wanneer zijn of haar ouders ook een depressie hebben gehad. Daarnaast spelen sociale- en omgevingsfactoren ook een bepaalde rol.

Je kunt je voorstellen dat bepaalde gebeurtenissen in iemands leven een behoorlijke impact kunnen hebben op hoe iemand zich voelt. Biologische redenen spelen ook een rol in de ontwikkeling van een depressie.

Bij mensen die een depressie ontwikkelen komen bepaalde neurotransmitters minder voor.

Gerelateerde symptomen

Behandeling wanneer jij je energieloos voelt

Wanneer jij denkt dat bij jou depressie de reden is voor het energieloos voelen dan is het belangrijk om contact op te nemen met een psycholoog van LMcare. Je wilt namelijk niet te lang in de knoop blijven zitten en snel geholpen worden. LMcare heeft betrokken online psychologen die werken met een versnelde behandelprocedure. Voor de behandeling van een depressie zijn er twee opties bij LMcare:

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Hierbij leer je een gezonde manier van denken en handelen aan. Er wordt gekeken naar bepaalde denkpatronen om deze te corrigeren. Wanneer jij je anders gaat gedragen omdat je gedachten anders zijn, dan zul jij je ook anders gaan voelen.

Psychotherapie (PT)

Bij deze therapie duiken we dieper in jouw verleden. Wanneer jij duidelijk inzichtelijk hebt waar jouw psychische problemen zijn ontstaan, dan ontstaat er een beter zelfinzicht en zal de kans op genezing hoger zijn.

Wil jij meer informatie over het hebben van een depressie en de oplossing die wij bieden? Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Gerelateerde aandoeningen

Onze psychologen staan voor je klaar

Vorige Volgende