Home » Symptomen » Energieloos voelen

Energieloos voelen

Veel mensen zijn wel eens moe. Ze hebben weinig energie en weinig zin om dingen te ondernemen. Jezelf energieloos voelen overkomt iedereen wel eens. Normaal gesproken gaat dit vanzelf weer over. Dit gevoel waarbij je geen energie hebt, kan ook een symptoom zijn van een dieperliggende oorzaak, namelijk een depressie.

We kunnen officieel pas van een depressie spreken als iemand zich langer dan twee weken energieloos en somber voelt.

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgeving

LMcare app

Ontstaan energieloos voelen

Wanneer iemand zich energieloos voelt, dan kan dit meerdere redenen hebben. Iemand kan een periode slechter geslapen hebben, te veel hebben gewerkt of bijvoorbeeld een tijdje te hard gesport hebben waardoor diegene enorm lusteloos is. Wanneer iemand zich energieloos voelt dan kan het ook symptoom zijn van een (beginnende) depressie. Vaak ervaar je hier ook somberheidsklachten bij en houden de klachten voor minimaal twee weken aan.

Het ontwikkelen van een depressie kent meerdere oorzaken. Een depressie kan te maken hebben met genetische aanleg. De kans is groter dat iemand het krijgt wanneer zijn of haar ouders ook een depressie hebben gehad. Daarnaast spelen sociale- en omgevingsfactoren ook een bepaalde rol.

Je kunt je voorstellen dat bepaalde gebeurtenissen in iemands leven een behoorlijke impact kunnen hebben op hoe iemand zich voelt. Biologische redenen spelen ook een rol in de ontwikkeling van een depressie.

Bij mensen die een depressie ontwikkelen komen bepaalde neurotransmitters minder voor.

Gerelateerde symptomen

Energieloos voelen

Dit gevoel waarbij je geen energie hebt, kan ook een symptoom zijn van een dieperliggende oorzaak, namelijk een depressie.

Misselijkheid

Misselijkheid is geen aandoening, maar kan juist wel een teken zijn van een onderliggende aandoening.

Overbezorgdheid

Overbezorgdheid één van de symptomen van het hebben van een angststoornis

Slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen symptomen zijn voor onderliggende aandoeningen.

Behandeling wanneer jij je energieloos voelt

Wanneer jij denkt dat bij jou depressie de reden is voor het energieloos voelen dan is het belangrijk om contact op te nemen met een psycholoog van LMcare. Je wilt namelijk niet te lang in de knoop blijven zitten en snel geholpen worden. LMcare heeft betrokken online psychologen die werken met een versnelde behandelprocedure. Voor de behandeling van een depressie zijn er twee opties bij LMcare:

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Door deze therapie leer je een nieuwe, meer gezonde manier van denken en handelen aan zodat jouw leven weer de moeite waard wordt. In deze behandeling identificeren we je denkpatronen en corrigeren deze. Gedachten beïnvloeden je gevoel en als je je anders gaat voelen, ga je je ook anders gedragen.

Psychotherapie (PT)

Bij deze therapie gaan we dieper in op jouw verleden. Je krijgt inzicht en genezing als je begrijpt wat de oorzaak van je psychische problemen is. Samen met je therapeut ga je op zoek naar antwoorden op vragen, waardoor een groot zelfinzicht ontstaat.

Gerelateerde aandoeningen

Angststoornis

Bij een angststoornis voel je aanhoudend veel stress.

Paniekstoornis

Bij een paniekstoornis heb je vaak last van paniekaanvallen.

Sociale fobie

Bij een sociale fobie voel je een sterke angst.

Onze psychologen staan voor je klaar

Ammani Cherpanath
Psychotherapeut

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Bas van Oosterhout
Klinisch psycholoog

Bert van den Boomen
Klinisch psycholoog

Beyhan Gungormez
Psycholoog Msc

Chantal Mumuni-van Ree
GZ-psycholoog

Cynthia van Genderen
Psychotherapeut

Denise Habets
Psycholoog Msc

Bij LMcare spreek je jouw psycholoog online

Het is eigenlijk heel logisch: als je elkaar vaak ziet, ben je veel meer betrokken, weet je wat er speelt en kom je sneller to the point. Bij LMcare behandelen we daarom succesvol volgens onze FIT-method®.

We houden de behandelingen kort, zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij videobellen is het mogelijk om je psycholoog 2 tot 3 keer per week te spreken, gewoon vanuit je huiskamer. Zelfs dagelijks, als dat even nodig is. Dit sterkt de band tussen jou en de psycholoog die nodig is voor een succesvolle behandeling.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn.

Neem contact op

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op