Home » Symptomen » Makkelijk worden afgeleid

Makkelijk worden afgeleid

Afgeleid zijn is heel normaal. Veel mensen zijn snel afgeleid bij het doen van alledaagse dingen. Of het nou met de studie, het werk of bijvoorbeeld het doen van boodschappen is, afgeleid zijn kan snel gebeuren.
Voor veel mensen is er dan ook niks aan de hand. Voor een bepaalde groep mensen heeft deze constante afleiding een reden. Ze kunnen te maken hebben met een aandoening die ervoor zorgt dat ze sneller afgeleid zijn dan anderen. De voornaamste aandoeningen die voorkomen bij mensen die snel zijn afgeleid zijn ADHD en ADD.

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgeving

LMcare app

Ontstaan van afleiding

Mensen die ADHD hebben reageren sneller op bepaalde prikkels. Ze reageren sneller op impulsen, op bepaalde stemmingen of gebeurtenissen. Doordat zij sneller reageren op bepaalde prikkels en impulsen zullen zij sneller zijn afgeleid dan mensen die geen ADHD hebben.

Mensen die gediagnosticeerd zijn met ADD hebben vaak een hoofd vol met gedachten. Ze hebben moeite met onderwerpen waar ze geen interesse in hebben. Doordat mensen met ADD vaak een hoofd vol gedachten hebben zijn ze snel afgeleid. Belangrijk om hierbij te vermelden is wel dat mensen met ADD ook een hyperfocus kunnen hebben. Dit komt voornamelijk voor bij onderwerpen waar ze wel affiniteit mee hebben.

Doordat ieder mens te maken krijgt met afleiding en afgeleid worden is het soms moeilijk inschatten of het wordt veroorzaakt door een aandoening als ADHD en ADD. Wanneer je hierover twijfelt is het verstandig om een afspraak te maken met de huisarts of een psycholoog van LMcare.

Gerelateerde symptomen

Concentratieproblemen

Het constant hebben van concentratieproblemen kunnen gerelateerd zijn diepere aandoeningen

Moeite met stilzitten

Moeite met stilzitten kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Problemen met organiseren

Het kan heel goed zijn dat iemand moeite hiermee heeft door een onderliggende aandoening.

Moeite met luisteren

Moeite met luisteren kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Ongeduldig zijn

Wanneer iemand vaak ongeduldig is, dan kan dit te relateren zijn aan de onderliggende aandoening ADHD.

Behandeling

Omdat ADHD medisch is, kan het niet worden genezen. LMcare biedt cognitieve gedragstherapie (CGT) waarmee we jouw ADHD-klachten wel kunnen verlichten. Cognitieve gedragstherapie is één van de meest voorkomende behandelvormen wat betreft ADHD in Nederland. Dit komt doordat gedragscomponenten en andere cognitieve variabelen van invloed zijn op de symptomen.

Met de juiste therapie kun je goed met ADD leren leven. De behandeling van ADD kan met de cognitieve gedragstherapie (CGT) die LMcare aanbiedt. In deze therapie leren we je manieren aan om goed met ADD om te gaan. Je krijgt technieken en handvatten om op een gezonde manier te denken en te handelen.

Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Twijfel jij of je gewoon af en toe concentratieproblemen hebt of dat je misschien een dieper liggende aandoening hebt? Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online of neem contact met ons op. Hetzelfde geldt voor wanneer jij in behandeling wilt voor bijvoorbeeld ADHD of ADD.

Gerelateerde aandoeningen

Angststoornis

Bij een angststoornis voel je aanhoudend veel stress.

Paniekstoornis

Bij een paniekstoornis heb je vaak last van paniekaanvallen.

Sociale fobie

Bij een sociale fobie voel je een sterke angst.

Onze psychologen staan voor je klaar

Ammani Cherpanath
Psychotherapeut

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Bas van Oosterhout
Klinisch psycholoog

Chantal Mumuni-van Ree
GZ-psycholoog

Denise Habets
Psycholoog Msc

Siegfried Koeck
Klinisch psycholoog

Maren Bethke
GZ-psycholoog

Naomi Paauw
Psycholoog Msc

Neem contact op

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op

Bij LMcare spreek je jouw psycholoog online

Het is eigenlijk heel logisch: als je elkaar vaak ziet, ben je veel meer betrokken, weet je wat er speelt en kom je sneller to the point. Bij LMcare behandelen we daarom succesvol volgens onze FIT-method®.

We houden de behandelingen kort, zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij videobellen is het mogelijk om je psycholoog 2 tot 3 keer per week te spreken, gewoon vanuit je huiskamer. Zelfs dagelijks, als dat even nodig is. Dit sterkt de band tussen jou en de psycholoog die nodig is voor een succesvolle behandeling.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn.