Makkelijk worden afgeleid Archieven - LM-Care

Makkelijk worden afgeleid

Afgeleid zijn is heel normaal. Veel mensen zijn snel afgeleid bij het doen van alledaagse dingen. Of het nou met de studie, het werk of bijvoorbeeld het doen van boodschappen is, afgeleid zijn kan snel gebeuren.

Voor veel mensen is er dan ook niks aan de hand. Voor een bepaalde groep mensen heeft deze constante afleiding een reden. Ze kunnen te maken hebben met een aandoening die ervoor zorgt dat ze sneller afgeleid zijn dan anderen. De voornaamste aandoeningen die voorkomen bij mensen die snel zijn afgeleid zijn ADHD en ADD.

Neem contact op

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgevingen

lmcare app

Ontstaan afleiding

Mensen die ADHD hebben reageren sneller op bepaalde prikkels. Ze reageren sneller op impulsen, op bepaalde stemmingen of gebeurtenissen. Doordat zij sneller reageren op bepaalde prikkels en impulsen zullen zij sneller zijn afgeleid dan mensen die geen ADHD hebben.

Mensen die gediagnosticeerd zijn met ADD hebben vaak een hoofd vol met gedachten. Ze hebben moeite met onderwerpen waar ze geen interesse in hebben. Doordat mensen met ADD vaak een hoofd vol gedachten hebben zijn ze snel afgeleid. Belangrijk om hierbij te vermelden is wel dat mensen met ADD ook een hyperfocus kunnen hebben. Dit komt voornamelijk voor bij onderwerpen waar ze wel affiniteit mee hebben.

Doordat ieder mens te maken krijgt met afleiding en afgeleid worden is het soms moeilijk inschatten of het wordt veroorzaakt door een aandoening als ADHD en ADD. Wanneer je hierover twijfelt is het verstandig om een afspraak te maken met de huisarts of een psycholoog van lmcare.

Gerelateerde symptomen

Behandeling van snel afgeleid worden

Omdat ADHD medisch is, kan het niet worden genezen. lmcare biedt cognitieve gedragstherapie (CGT) waarmee we jouw ADHD-klachten wel kunnen verlichten. Cognitieve gedragstherapie is één van de meest voorkomende behandelvormen wat betreft ADHD in Nederland. Dit komt doordat gedragscomponenten en andere cognitieve variabelen van invloed zijn op de symptomen.

Met de juiste therapie kun je goed met ADD leren leven. De behandeling van ADD kan met de cognitieve gedragstherapie (CGT) die lmcare aanbiedt. In deze therapie leren we je manieren aan om goed met ADD om te gaan. Je krijgt technieken en handvatten om op een gezonde manier te denken en te handelen.

Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Gerelateerde aandoeningen

Vorige Volgende