Home » Symptomen » Moeite met stilzitten

Moeite met stilzitten

Moeite met stilzitten overkomt de beste wel is. Je zit op de klas, je zit op het werk of ergens in de wachtkamer en je kunt maar niet stilzitten. Dit kan een momentopname zijn, of je kunt gewoonweg even niet een comfortabele houding vinden.

Veel mensen overkomt dit wel eens. Bij een bepaalde groep mensen gebeurd dit veel vaker. Deze groep mensen heeft vrijwel altijd moeite om stil te blijven zitten. De kans is (zeer) aanwezig dat deze groep mensen een onderliggende aandoening hebben, namelijk ADHD.

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgeving

LMcare app

Ontstaan

Hoe kan het dan dat iemand moeite krijgt heeft met stilzitten? Mensen die gediagnosticeerd zijn met ADHD hebben last van hyperactiviteit. Deze groep mensen heeft dan ook moeite met stilzitten.

ADHD ontstaat door problemen in communicatie tussen hersengebieden. Signalen in de hersenen worden uitgewisseld tussen hersencellen door middel van neurotransmitters. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat bij mensen met ADHD bepaalde neurotransmitters (dopamine en noradrenaline) in mindere mate voorkomen dan bij andere mensen.

Naast een biologische oorzaak speelt ook erfelijkheid een rol. ADHD is zelfs voor 75% erfelijk. Omgevingsfactoren spelen evenals het roken of drinken tijdens een moederschap een rol in de ontwikkeling van ADHD.

Gerelateerde symptomen

Concentratieproblemen

Het constant hebben van concentratieproblemen kunnen gerelateerd zijn diepere aandoeningen

Moeite met luisteren

Moeite met luisteren kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Ongeduldig zijn

Wanneer iemand vaak ongeduldig is, dan kan dit te relateren zijn aan de onderliggende aandoening ADHD.

Behandeling van moeite met stilzitten

Wanneer iemand moeite heeft met stilzitten doordat diegene ADHD heeft, is cognitieve gedragstherapie (CGT) een veel gebruikte behandelmethode.

Omdat ADHD medisch is, kan het niet worden genezen. LMcare biedt cognitieve gedragstherapie (CGT) waarmee we jouw ADHD-klachten kunnen verlichten. Cognitieve gedragstherapie is één van de meest voorkomende behandelvormen wat betreft ADHD in Nederland. Dit komt doordat gedragscomponenten en andere cognitieve variabelen van invloed zijn op de symptomen.

LMcare heeft betrokken online psychologen in dienst die werken met een versnelde behandelprocedure. In een kort tijdsbestek heb je veelvuldig contact met jouw online psycholoog. Ben jij benieuwd naar de cognitieve gedragstherapie en hoe deze therapie jouw klachten kunnen verminderen? Neem dan contact op met LMcare.

Onze psychologen staan voor je klaar

Ammani Cherpanath
Psychotherapeut

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Bas van Oosterhout
Klinisch psycholoog

Chantal Mumuni-van Ree
GZ-psycholoog

Denise Habets
Psycholoog Msc

Siegfried Koeck
Klinisch psycholoog

Maren Bethke
GZ-psycholoog

Naomi Paauw
Psycholoog Msc

Neem contact op

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op

Bij LMcare spreek je jouw psycholoog online

Het is eigenlijk heel logisch: als je elkaar vaak ziet, ben je veel meer betrokken, weet je wat er speelt en kom je sneller to the point. Bij LMcare behandelen we daarom succesvol volgens onze FIT-method®.

We houden de behandelingen kort, zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij videobellen is het mogelijk om je psycholoog 2 tot 3 keer per week te spreken, gewoon vanuit je huiskamer. Zelfs dagelijks, als dat even nodig is. Dit sterkt de band tussen jou en de psycholoog die nodig is voor een succesvolle behandeling.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn.