Nervositeit | LMcare

Nervositeit

Iedereen is wel eens nerveus of gespannen. Dit is heel normaal en zal iedereen dan ook wel eens meemaken. Wanneer een bepaalde nervositeit of gespannenheid langer aanhoudt kan dit gevaarlijk zijn voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid.

Nervositeit is een symptoom van onderliggende aandoeningen als stress of een angststoornis. Toch zorgt nervositeit ook voor veel klachten. Je kunt klachten ontwikkelen als weinig eetlust, hoofdpijn, slechte nachtrust of andere geestelijke en lichamelijk klachten.

Neem contact op

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgevingen

LMcare app

Ontstaan van nervositeit

Nervositeit heeft veel verschillende oorzaken. Iemand is te druk, praat niet over zijn gevoelens en kropt deze op. Iemand heeft problemen met bepaalde relaties of heeft een laag zelfbeeld. Nervositeit kan zoals gezegd ook ontstaan door onderliggende aandoeningen als stress of het hebben van een paniekstoornis.

Stress ontwikkelt zich bij iemand doordat iemand meer te verduren krijgt dan hij of zij aankan. Er zijn bepaalde gedragskenmerken waardoor iemand vatbaarder is voor stress. Voorbeelden zijn wanneer iemand perfectionistisch is of moeite heeft met relativeren.

Bij een paniekstoornis spelen meerdere oorzaken een rol. Erfelijkheid en opvoeding bijvoorbeeld. Hiernaast spelen ook biologische redenen, evenals ziektes een potentiële rol. 

Gerelateerde symptomen

Behandeling van nervositeit

Wij behandelen nervositeit door de onderliggende aandoening te behandelen.

De behandeling die we graag inzetten voor jouw angststoornis is cognitieve gedragstherapie (CGT). In deze therapie draait het om het identificeren en corrigeren van je denkpatronen. Gedachten beïnvloeden je gevoel en als je je anders gaat voelen ga je je ook anders gedragen. Bij het veranderen van je gedrag, zal je angst langzaamaan verdwijnen.

De cognitieve gedragstherapie (CGT) van LMcare kan je helpen met een goed stressmanagement. Deze therapie richt zich op het aanleren van een nieuwe, meer gezonde manier van denken en handelen. Gedachten en gedrag die stress veroorzaken worden samen met je therapeut geïdentificeerd.

LMcare heeft betrokken online psychologen in dienst die werken met een versnelde behandelprocedure. In een kort tijdsbestek heb je veelvuldig contact met jouw online psycholoog. In makkelijk te plannen online sessies van ongeveer 45 minuten krijg je, via videobellen en chatcontact, de psychische hulp die jij nodig hebt.

Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Gerelateerde aandoeningen

Onze psychologen staan voor je klaar

Vorige Volgende