Home » Symptomen » Ongeduldig zijn

Ongeduldig zijn

Veel mensen maken wel is momenten mee waarin ze ongeduldig zijn. Je gunt anderen, maar ook zeker jezelf geen of weinig tijd om bepaalde taken uit te voeren en te verwerken. Wanneer je af en toe ongeduldig bent is er niet zoveel aan de hand.

Wanneer je vaak ongeduldig bent zullen anderen zich hier aan gaan ergeren. Ook kan het voor jezelf ontzettend veel stress en andere nadelen opleveren.
Wanneer iemand vaak ongeduldig is, dan kan dit te relateren zijn aan de onderliggende aandoening ADHD. Maar wanneer weet je nou of je een type persoon bent die vanuit zichzelf ongeduldig is, of dat je misschien wel te maken hebt met ADHD?

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgeving

LMcare app

Ontstaan van ongeduldig zijn

Mensen die vaak ongeduldig zijn hebben bepaalde karaktereigenschappen. Dit zijn type mensen waarbij aanpakken en doorpakken belangrijke kernwaarden zijn. In de basis zijn dit natuurlijke mooie eigenschappen om te hebben als persoon.

Deze eigenschappen kunnen echter doorslaan waardoor mensen steeds vaker als ongeduldig overkomen waardoor de omgeving hier ook last van kan ervaren. Voor dit type mens is het goed om een natuurlijke balans tussen geduld en ongeduld aan te leren en die balans goed te kunnen houden.

Er is ook een groep mensen waarbij het moeilijker is deze balans te vinden en houden. Bij een groep mensen is het namelijk mogelijk dat iemand vaker ongeduldig is door de onderliggende aandoening ADHD.

Wanneer jij iemand bent die vaak ongeduldig is en je wilt hier van af, dan is het in eerste instantie belangrijk om te zien of het komt door persoonlijke eigenschappen of door het hebben van ADHD. Wanneer je dit zeker wilt weten is het verstandig om contact op te nemen met een psycholoog.

Gerelateerde symptomen

Moeite met stilzitten

Moeite met stilzitten kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Moeite met luisteren

Moeite met luisteren kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Rusteloosheid

Rusteloosheid is een signaal van je lichaam dat je gestresst bent.

Behandeling ongeduldig zijn

Wanneer jij vaak ongeduldig bent omdat jij ADHD hebt en je hebt hier last van dan wil jij hier van af.

Omdat ADHD medisch is, kan het niet worden genezen. LMcare biedt cognitieve gedragstherapie (CGT) waarmee we jouw ADHD-klachten kunnen verlichten. Cognitieve gedragstherapie is één van de meest voorkomende behandelvormen wat betreft ADHD in Nederland. Dit komt doordat gedragscomponenten en andere cognitieve variabelen van invloed zijn op de symptomen.

Mensen die ADHD hebben, ontwikkelen eerder klachten als een angststoornis, depressie of een negatief zelfbeeld. Het krijgen van gedragstherapie (CGT) is daarom erg belangrijk voor mensen met ADHD om deze andere psychische klachten te voorkomen.

CGT richt zich op het aanleren van een nieuwe, meer gezonde manier van denken en handelen. Op deze wijze leert iemand met ADHD beter omgaan met deze medische aandoening waardoor andere gerelateerde psychische klachten voorkomen kunnen worden.

Ben je benieuwd naar deze behandelmethode? Of wil je meer informatie over LMcare? Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Onze psychologen staan voor je klaar

Ammani Cherpanath
Psychotherapeut

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Bas van Oosterhout
Klinisch psycholoog

Chantal Mumuni-van Ree
GZ-psycholoog

Denise Habets
Psycholoog Msc

Siegfried Koeck
Klinisch psycholoog

Maren Bethke
GZ-psycholoog

Naomi Paauw
Psycholoog Msc

Neem contact op

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op

Bij LMcare spreek je jouw psycholoog online

Het is eigenlijk heel logisch: als je elkaar vaak ziet, ben je veel meer betrokken, weet je wat er speelt en kom je sneller to the point. Bij LMcare behandelen we daarom succesvol volgens onze FIT-method®.

We houden de behandelingen kort, zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij videobellen is het mogelijk om je psycholoog 2 tot 3 keer per week te spreken, gewoon vanuit je huiskamer. Zelfs dagelijks, als dat even nodig is. Dit sterkt de band tussen jou en de psycholoog die nodig is voor een succesvolle behandeling.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn.