Slaapproblemen | LMcare

Slaapproblemen

Slecht slapen, wie kent het niet? Je duikt na een lange dag werken het bed in maar komt maar niet in slaap. Je bent aan het piekeren en er schiet van alles door je hoofd. Helaas komen slaapproblemen bij behoorlijk wat mensen voor.

Het is belangrijk om onderscheid te maken waarom jij slaapproblemen hebt. Heb jij ze omdat druk bent, je levensstijl niet goed is, of is er een achterliggende reden dat jij slaapproblemen ondervindt?

Neem contact op

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgevingen

LMcare app

Ontstaan slaapproblemen

Heb hebben van slaapproblemen kent vele oorzaken. We leven in een tijd  waar mensen meer schermtijd krijgen dan dat goed is voor ze. Laptops, televisies en de mobiele telefoon zorgen voor veel slaapproblemen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere bekende oorzaken als te veel cafeïne binnenkrijgen voor het slapen gaan of overdag te weinig beweging krijgen waardoor iemand lichamelijk minder vermoeid raakt overdag.

Slaapproblemen zijn ook de symptomen voor onderliggende aandoeningen. Slaapproblemen komen in verhouding vaak voor bij mensen die veel stress ervaren of zelfs een depressie hebben. In de basis ontstaat stress doordat iemand meer te verwerken krijgt dan hij of zij aankan. De lasten zijn op dat moment dan dat diegene kan dragen. 

Bij stress stijgen de adrenaline waarden in je lichaam. Dit zijn waarden die je sterker, ongeduldiger en agressiever maken. Het maakt je heel alert. Stress zorgt er ook voor dat iemand veel gaat piekeren. Dit piekeren heeft vaak als gevolg dat mensen slaapproblemen ondervinden.

Bij een depressie voelen mensen zich over het algemeen zo somber dat ook zij veel aan het piekeren zijn en zich extreem onrustig voelen. Mensen zitten met een constant schuldgevoel en hebben moeite met concentreren. Dit zijn allemaal zaken die ervoor slapen dat iemand slaapproblemen ontwikkelt.

Gerelateerde symptomen

Behandeling slaapproblemen

Wanneer jij slecht slaapt zonder een verkeerde levensstijl dan raden wij jou aan deze levensstijl aan te gaan passen. Wanneer jij slaapproblemen hebt door teveel stress of zelfs een depressie dan is het belangrijk dat jij hiervoor in behandeling gaat. LMcare past cognitieve gedragstherapie toe om stress en een depressie te behandelen. Voor een depressie wordt ook psychotherapie toegepast.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Door cognitieve gedragstherapie leer je een gezonde manier van denken en handelen. Hierdoor wordt jouw leven weer de moeite waard. In deze behandeling identificeren we denkpatronen en doorbreken we deze patronen. Gedachten beïnvloeden je gevoel en als je je anders gaat voelen, ga je je ook anders gedragen.

Psychotherapie (PT)

Bij deze therapie gaan we dieper in op het verleden. We zoeken naar inzichten. Wat is nou de oorzaak van jouw psychische problemen? Samen met je therapeut ga je op zoek naar antwoorden op vragen, waardoor een groot zelfinzicht ontstaat. Genezing is hierbij het einddoel.

Wil jij meer informatie over het hebben van een depressie en de oplossing die wij bieden?Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Gerelateerde aandoeningen

Onze psychologen staan voor je klaar

Vorige Volgende