Home » Symptomen » Veel en druk praten

Veel en druk praten

Je kent het wel, er komt een leuk onderwerp voorbij en je bent ontzettend enthousiast. Je praat veel en hierbij praat je ook snel en druk. Dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk te verstaan voor een ander.

Maar wat als je bijna altijd veel en druk praat? Dit zorgt er natuurlijk voor dat communicatie lang niet altijd even makkelijk verloopt. Het overkomt mensen met ADHD. Veel druk praten is één van de symptomen van ADHD.

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgeving

LMcare app

Ontstaan

Hoe komt het dan dat iemand met ADHD veel en druk praat? Dit heeft meerdere redenen. Iemand met ADHD heeft last van hyperactiviteit. Deze hyperactiviteit zorgt er onder meer voor dat iemand heel druk is in zijn hoofd. Als iemand druk is in zijn of haar hoofd, dan is vaak de manier van uiten ook zo.

Het ontstaan van ADHD heeft meerdere oorzaken. Erfelijkheid speelt een grote rol bij iemand met ADHD. Er is ook een biologische reden aan te wijzen voor ADHD. Door een verminderde communicatie door hersengebieden hebben mensen een vergrote kans op ADHD. Signalen tussen deze hersengebieden worden uitgewisseld door neurotransmitters.

Bij mensen die ADHD hebben komen de neurotransmitters dopamine en noradrenaline in mindere mate voor. Hierdoor is het voor mensen met ADHD bijvoorbeeld een stuk moeilijker om lang de aandacht vast te houden.

Andere omgevingsfactoren kunnen ook een rol spelen in het ontstaan van ADHD. Er is een verhoogde kans op ADHD wanneer een moeder tijdens de zwangerschap alcohol drinkt of rookt. Mishandeling of verwaarlozing tijdens de opvoeding kunnen ook zeer zeker een rol spelen tijdens de opvoeding van een kind.

Gerelateerde symptomen

Moeite met luisteren

Moeite met luisteren kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Moeite met stilzitten

Moeite met stilzitten kan een symptoom zijn voor een onderliggende aandoening.

Ongeduldig zijn

Wanneer iemand vaak ongeduldig is, dan kan dit te relateren zijn aan de onderliggende aandoening ADHD.

Behandeling

Omdat ADHD medisch is, kan het niet worden genezen. LMcare biedt cognitieve gedragstherapie (CGT) waarmee we jouw ADHD-klachten kunnen verlichten. Cognitieve gedragstherapie is één van de meest voorkomende behandelvormen wat betreft ADHD in Nederland.

Mensen die ADHD hebben, ontwikkelen eerder klachten als een angststoornis, depressie of een negatief zelfbeeld. Het krijgen van gedragstherapie (CGT) is daarom erg belangrijk voor mensen met ADHD om deze andere psychische klachten te voorkomen.

Ben je benieuwd naar deze behandelmethode? Of wil je meer informatie over LMcare? Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Onze psychologen staan voor je klaar

Ammani Cherpanath
Psychotherapeut

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Bas van Oosterhout
Klinisch psycholoog

Chantal Mumuni-van Ree
GZ-psycholoog

Denise Habets
Psycholoog Msc

Siegfried Koeck
Klinisch psycholoog

Maren Bethke
GZ-psycholoog

Naomi Paauw
Psycholoog Msc

Neem contact op

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op

Bij LMcare spreek je jouw psycholoog online

Het is eigenlijk heel logisch: als je elkaar vaak ziet, ben je veel meer betrokken, weet je wat er speelt en kom je sneller to the point. Bij LMcare behandelen we daarom succesvol volgens onze FIT-method®.

We houden de behandelingen kort, zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij videobellen is het mogelijk om je psycholoog 2 tot 3 keer per week te spreken, gewoon vanuit je huiskamer. Zelfs dagelijks, als dat even nodig is. Dit sterkt de band tussen jou en de psycholoog die nodig is voor een succesvolle behandeling.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond kan zijn.