Veel en druk praten | LMcare

Veel en druk praten

Je kent het wel, er komt een leuk onderwerp voorbij en je bent ontzettend enthousiast. Je praat veel en hierbij praat je ook snel en druk. Dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk te verstaan voor een ander.

Maar wat als je bijna altijd veel en druk praat? Dit zorgt er natuurlijk voor dat communicatie lang niet altijd even makkelijk verloopt. Het overkomt mensen met ADHD. Veel druk praten is één van de symptomen van ADHD.

Neem contact op

Geen reis- of wachttijden

Korte behandeltrajecten

Veilige online omgevingen

LMcare app

Ontstaan

Hoe komt het dan dat iemand met ADHD veel en druk praat? Dit heeft meerdere redenen. Iemand met ADHD heeft last van hyperactiviteit. Deze hyperactiviteit zorgt er onder meer voor dat iemand heel druk is in zijn hoofd. Als iemand druk is in zijn of haar hoofd, dan is vaak de manier van uiten ook zo.

Het ontstaan van ADHD heeft meerdere oorzaken. Erfelijkheid speelt een grote rol bij iemand met ADHD. Er is ook een biologische reden aan te wijzen voor ADHD. Door een verminderde communicatie door hersengebieden hebben mensen een vergrote kans op ADHD. Signalen tussen deze hersengebieden worden uitgewisseld door neurotransmitters.

Bij mensen die ADHD hebben komen de neurotransmitters dopamine en noradrenaline in mindere mate voor. Hierdoor is het voor mensen met ADHD bijvoorbeeld een stuk moeilijker om lang de aandacht vast te houden.

Andere omgevingsfactoren kunnen ook een rol spelen in het ontstaan van ADHD. Er is een verhoogde kans op ADHD wanneer een moeder tijdens de zwangerschap alcohol drinkt of rookt. Mishandeling of verwaarlozing tijdens de opvoeding kunnen ook zeer zeker een rol spelen tijdens de opvoeding van een kind.

Gerelateerde symptomen

Behandeling

Omdat ADHD medisch is, kan het niet worden genezen. LMcare biedt cognitieve gedragstherapie (CGT) waarmee we jouw ADHD-klachten kunnen verlichten. Cognitieve gedragstherapie is één van de meest voorkomende behandelvormen wat betreft ADHD in Nederland.

Mensen die ADHD hebben, ontwikkelen eerder klachten als een angststoornis, depressie of een negatief zelfbeeld. Het krijgen van gedragstherapie (CGT) is daarom erg belangrijk voor mensen met ADHD om deze andere psychische klachten te voorkomen.

Ben je benieuwd naar deze behandelmethode? Of wil je meer informatie over LMcare? Lees snel meer over de werkwijze van onze psychische hulp online.

Onze psychologen staan voor je klaar

Vorige Volgende