Voor patiënten - LM-Care

Online hulp bij problemen via video en chat

lmcare biedt kwalitatief goede psychische zorg via een versnelde online behandelprocedure. Dit kan heel goed met videotherapie op je smartphone, tablet of laptop. Je hoeft dan niet te reizen of in een wachtkamer te zitten. ls enige GGZ-instelling in Nederland bieden we ook een chat-mogelijkheid. Je kunt dan bijvoorbeeld met je online psycholoog chatten vanuit de trein. Dat is nog eens tijd besparen.

in 4 stappen

1. aanmelden

1. aanmelden

Je meldt je via ons aanmeldformulier aan.
Een verwijsbrief van een huisarts of andere verwijzer is noodzakelijk voor vergoeding bij je zorgverzekeraar.

2. intakegesprek

2. intakegesprek

We nodigen je uit voor een intakegesprek met een online psycholoog.

3. adviesgesprek

3. adviesgesprek

We bespreken je problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) word je terugverwezen naar je verwijzer voor andere hulp.

4. behandeling

4. behandeling

Samen met je online psycholoog ga je aan de slag en boek je sessies van 45 minuten. Meestal is dit om de twee dagen.

Tijdens je behandeling evalueren we regelmatig of je op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt.

Intensieve behandelprocedure

In een kort tijdsbestek heb jij met je online psycholoog veelvuldig contact. In makkelijk te plannen online sessies van ongeveer 45 minuten krijg jij, via videobellen en chatcontact, de psychische hulp die je nodig hebt. Door een snelle opvolging kan jouw behandeltraject al tussen de drie en zes maanden worden afgerond. Via de traditionele weg duurt dit meestal zeker acht maanden. Onderzoek toont aan dat kort achter elkaar behandelen effectief is. Opgedane zelfkennis en oefeningen blijven dan beter en langer hangen.

 

Nazorg van jouw online psycholoog

Na de behandeling houden wij graag contact met jou. Omdat het herstel na een terugval langer kan duren, doen wij er alles aan om een terugval te voorkomen. We bieden na het traject regelmatig diagnostische activiteiten aan en bij terugkerende klachten pakken we samen met jou de draad weer op.

Online psycholoog: Kosten en vergoeding

We hebben nog geen contracten met zorgverzekeraars, maar zolang we een verwijsbrief van je huisarts of andere geldige verwijzer hebben, zijn onze behandelingen volledig kosteloos. Vanzelfsprekend is jouw eigen risico, van minimaal € 385,-, voor eigen rekening. Dat is tussen jou en je zorgverzekeraar.

De tarieven van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) worden jaarlijks door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) bepaald. Wij hebben dus geen vrije tarieven. Een zorgverzekeraar zegt vaak dat jij de kosten moet voorschieten. Dat is bij lmcare niet het geval. De rekening die jij van ons krijgt, hoef je pas te betalen als jij je vergoeding ontvangen hebt.

Jouw zorgverzekeraar vergoed bij een natura-polis slechts een deel van onze rekening. Dit verschil met de NZA-tarieven nemen wij voor onze rekening. Jij hoeft dit niet bij te leggen.