Voor patiënten - LMcare

Online hulp bij problemen via video en chat

LMcare biedt kwalitatief goede psychische zorg via een versnelde online behandelprocedure. Dit kan heel goed met videotherapie op je smartphone, tablet of laptop. Je hoeft dan niet te reizen of in een wachtkamer te zitten. Als enige GGZ-instelling in Nederland bieden we ook een chat-mogelijkheid. Je kunt dan bijvoorbeeld met je online psycholoog chatten vanuit de trein. Dat is nog eens tijd besparen.

in 4 stappen

1. aanmelden

1. aanmelden

Je meldt je via ons aanmeldformulier aan.
Een verwijsbrief van een huisarts of andere verwijzer is noodzakelijk voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. Daarna volgt een vrijblijvend gesprek met één van onze triagisten.

2. intakegesprek

2. intakegesprek

We nodigen je uit voor een intakegesprek met jouw online psycholoog.

3. adviesgesprek

3. adviesgesprek

We bespreken je problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) word je terugverwezen naar je verwijzer voor andere hulp.

4. behandeling

4. behandeling

Samen met jouw behandelaar ga je aan de slag en boek je sessies van 45 minuten. Meestal is dit om de twee dagen.

Tijdens je behandeling evalueren we regelmatig of je op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt.

Frequent & intensieve behandelprocedure

Bij LMcare behandelen we succesvol volgens onze zelf ontwikkelde FIT-method®. FIT staat voor Frequent, Intensive Therapy.

In een kort tijdsbestek heb jij met je psycholoog 2 tot 3 keer per week contact via videobellen. Dit kan ook ‘s avonds en in het weekend. In makkelijk te plannen online sessies van ongeveer 45 minuten krijg jij, via videobellen en chatcontact, de psychische hulp die je nodig hebt.

Door onze ervaring met de FIT-method®, weten we dat een sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 3 maanden succesvol afgerond kan zijn. Ons uitgangspunt hierbij is dat wij zo kort behandelen als mogelijk is, en zo lang als nodig is. Via de traditionele weg duurt dit meestal zeker 8 maanden. Hiermee versnellen we de doorstroom van cliënten en dragen we ons steentje bij aan het verkorten van de wachtlijsten. FIT-methode LMcare

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kort achter elkaar behandelen effectief is. Opgedane zelfkennis en oefeningen blijven dan beter en langer hangen.

Lees hier meer over de FIT-method >

 

Themabijeenkomsten

Wij doen er alles aan jou in korte tijd weer in je kracht te zetten en terugval te voorkomen. Naast de individuele behandeling, bieden we daarom ook de mogelijkheid om online in groepsverband deel te nemen aan 6 verschillende themabijeenkomsten. We bieden na het traject regelmatig diagnostische activiteiten aan en bij terugkerende klachten pakken we samen met jou de draad weer op. Deze themabijeenkomsten zijn volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Lees meer over de themabijeenkomsten >

Online psycholoog: kosten en vergoeding

Met een verwijsbrief van je huisarts of andere geldige verwijzer, wordt de behandeling volledig vergoed. Vanzelfsprekend is het eigen risico, van minimaal € 385,-, voor eigen rekening. Dat is tussen jou en je zorgverzekeraar.

De tarieven van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) worden jaarlijks door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) bepaald. Wij hebben dus geen vrije tarieven. Een zorgverzekeraar zegt vaak dat jij de kosten moet voorschieten. Dat is bij LMcare niet het geval. De rekening die jij van ons krijgt, hoef je pas te betalen als jij je vergoeding ontvangen hebt.

Jouw zorgverzekeraar vergoed bij een natura-polis slechts een deel van onze rekening. Dit verschil met de NZA-tarieven nemen wij voor onze rekening. Jij hoeft dit niet bij te leggen.

Meer over kosten en vergoedingen >