Laat je patiënten niet langer wachten

Huisartsen en praktijkondersteuners GGZ hebben het drukker dan ooit. De wachtlijsten voor psychische hulp waren altijd al lang, maar rijzen inmiddels echt de pan uit. Om te voorkomen dat de psychische klachten van een patiënt verergeren, is het belangrijk dat deze snel geholpen wordt. Met een verwijzing (via Zorgdomein) start jouw patiënt al binnen een week met het volledig online behandeltraject in de SGGZ.

Kort & intensief online behandeltraject
Geen wachtlijst
Zorgkosten worden vergoed
Veilige online omgeving
Gebruiksvriendelijke GRATIS app

Geen wachtlijst & volledig vergoed

Wij gaan de strijd aan met de wachtlijsten in de GGZ. Met een verwijzing via Zorgdomein, kan jouw patiënt de volgende dag al een afspraak plannen met onze triageverpleegkundige. Hierop volgt een kort, intensief traject via videobellen. Alles via een beveiligde verbinding in onze app, volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard is het eigen risico voor de cliënt wel voor eigen rekening.
Meer info over kosten & vergoedingen >

Benieuwd hoe onze business meets healthcare aanpak de GGZ toekomstbestendig maakt? Vraag de whitepaper aan >

Specialistische én specifieke hulp

Bij LMcare koppelen we de expertise van de behandelaar aan de behoefte van onze cliënt. Als iemand symptomen van een depressie heeft, is het belangrijk dat deze persoon in behandeling gaat bij een psycholoog met dat specialisme. De klik van cliënt met behandelaar staat centraal bij LMcare. Wij vinden dat je op die manier de beste psychische zorg kunt bieden en de kans op een succesvolle behandeling verhoogt.

We werken uitsluitend in de SGGZ – met een multidisciplinair behandelteam– volledig volgens de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Daarnaast zijn we erkend door RINO als opleidingspraktijk voor psychotherapeut. De erkenning van wat we doen, ook goed doen.

Frequent & intensieve therapie

We behandelen volgens onze FIT-method®; frequent, intensive therapy. De patiënt heeft 2 tot 3 consulten per week. Als dat nodig is kan het (tijdelijk) zelfs dagelijks. Een traject duurt bij ons gemiddeld 4 maanden, terwijl het landelijke gemiddelde op 8 maanden ligt. Ons uitgangspunt hierbij is dat wij zo kort behandelen als mogelijk is, en zo lang als nodig is. Hiermee versnellen wij de doorstroom van patiënten en dragen zo een steentje bij aan het verkorten van de wachttijden in de GGZ.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kort achter elkaar behandelen effectief is. Opgedane zelfkennis en oefeningen blijven beter en langer hangen: dit werkt erg motiverend voor zowel patiënt als behandelaar.

Meer info over onze FIT-method® >

Voor welke klachten verwijzen?

LMcare biedt hulp met diagnostiek en behandeling voor psychische klachten. Veelvoorkomende psychische klachten die we behandelen zijn: angststoornis, depressie, dwangstoornis, paniekstoornis, PTSS, sociale fobie, persoonlijkheidsstoornis en chronische pijn.
In het geval van AD(H)D en autisme voeren wij geen diagnostiek uit, maar behandelen wij de symptomen. Verwijzen gaat eenvoudig via Zorgdomein.

Onze behandelingen bestaan onder andere uit psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, online EMDR, schematherapie en ACT.

Alle aandoeningen >
Alle behandeltechnieken >

Contra-indicaties
Primaire verslavingsproblematiek, ernstige automutilatie, eetstoornis, psychotische toestandsbeelden, ernstige dissociatie problematiek, suïcidaliteit en/of een verstandelijke beperking (IQ < 75).
Wij hebben geen eigen opname en crisisdienst.

Terugvalpreventie

Als een cliënt terugvalt, moet deze opnieuw in behandeling. Herstel na terugval duurt ook nog eens langer, waardoor er kostbare behandelcapaciteit ‘verloren’ gaat en de wachtlijst in de GGZ groeit.

Wij doen er alles aan om cliënten in korte tijd weer in hun kracht te zetten. Naast de individuele behandeling, bieden we daarom ook de mogelijkheid om deel te nemen aan 4 verschillende themabijeenkomsten. Ook online en vergoed door de zorgverzekeraar.

Na afloop houden veel van deze groepen nog contact met elkaar, in de vorm van zelfhulpgroepen.

De themabijeenkomsten dragen bij aan het herstel en verminderen de kans op terugval.

Meer informatie >

In vier stappen

1. aanmelden

Je meldt je via ons contactformulier aan. Een verwijsbrief van een huisarts is noodzakelijk voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. Daarna volgt een vrijblijvend gesprek met één van onze triagisten.

2. intakegesprek

We nodigen je uit voor een intakegesprek met een online psycholoog.

3. adviesgesprek

We bespreken je problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) word je terugverwezen naar je verwijzer voor andere hulp.

4. behandeling

Samen met je online psycholoog ga je aan de slag en boek je sessies van 45 minuten. Meestal is dit om de twee dagen.

Tijdens je behandeling evalueren we regelmatig of je op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt.

Maak kennis met onze psychologen

Uniek bij LMcare is dat er evenveel regie- als medebehandelaars werken. Ook is iedere medebehandelaar universitair opgeleid met minimaal 3 jaar werkervaring in de ambulante SGGZ. Samen strijden we tegen de wachtlijsten in de GGZ.

Meer over de missie en visie van LMcare >

Ammani Cherpanath
Psychotherapeut

Anne Sophie Herman
Psychotherapeut i.o.

Bas van Oosterhout
Klinisch psycholoog

Chantal Mumuni-van Ree
GZ-psycholoog

Denise Habets
Psycholoog Msc

Siegfried Koeck
Klinisch psycholoog

Maren Bethke
GZ-psycholoog

Naomi Paauw
Psycholoog Msc