Voor verwijzers - LM-Care

Wat kunt u van LM Care verwachten als verwijzer?

Sinds juli is een nieuwe GGZ-instelling, LM Care, gestart “bij u om de hoek” als het ware. Zonder wachtlijsten: uw patiënten kunnen bij ons de dag na verwijzing in behandeling. Ook ’s avonds en in het weekend wordt bij ons behandeld.

LM Care is een instelling, met WTZI, die volwassenen in de basis- en de gespecialiseerde GGZ uitsluitend via beeldbellen en/of beveiligde chat behandelen. Onze video-consulten zijn live via de smartphone, tablet of computer van de patiënt zodat deze overal te bereiken is: thuis, op het werk, onderweg, op vakantie etc… De patiënt krijgt een vaste (regie)behandelaar, allen (>15 medewerkers) zijn minimaal master in de psychologie. Ook hebben we een interculturele verscheidenheid in behandelaars. 

Intensieve behandelprocedure

LM Care is uniek met onze intensieve behandelingen van korte duur: de patiënt heeft 2 tot 3 consulten per week, zelfs dagelijks indien (tijdelijk) nodig. Een SGGZ traject duurt bij ons 2 tot 3 maanden, terwijl het landelijke gemiddelde op 8 maanden ligt. “er is licht aan het einde van deze korte tunnel” werkt erg motiverend voor beide patiënt en behandelaar. Na het afsluiten van de korte behandeling start bij ons een nazorg-traject met als doel terugvalpreventie. En slagen we hierin niet, schuift de patiënt niet achteraan in de wachtlijst aan, nee: deze wordt meteen geholpen door zijn/haar vaste psycholoog.

Wij bieden hulp met diagnostiek en behandeling voor psychische en/of psychiatrische klachten. Veelvoorkomende problematiek die bij LM Care worden behandeld zijn: ADHD, ASS, angststoornis, depressie, dwangstoornis, paniekstoornis, PTSS, stress, sociale fobie, chronische pijn of een beginnende persoonlijkheidsstoornis. Onze behandelingen bestaan onder andere uit psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, online-EMDR, schematherapie, systeemtherapie, ACT, en meer

Aanmelden is mogelijk via Zorgdomein.

Contra-indicaties zijn: Primaire verslavingsproblematiek, ernstige automutilatie, psychotische toestandsbeelden, ernstige dissociatie problematiek, suicidaliteit, een verstandelijke beperking (IQ < 75).

 Wij willen u erop wijzen dat wij momenteel geen wachtlijsten hebben.

in 4 stappen

1. aanmelden

1. aanmelden

Je meldt je via ons aanmeldformulier aan.
Een verwijsbrief van een huisarts of andere verwijzer is noodzakelijk voor vergoeding bij je zorgverzekeraar.

2. intakegesprek

2. intakegesprek

We nodigen je uit voor een intakegesprek met een online psycholoog.

3. adviesgesprek

3. adviesgesprek

We bespreken je problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) word je terugverwezen naar je verwijzer voor andere hulp.

4. behandeling

4. behandeling

Samen met je online psycholoog ga je aan de slag en boek je sessies van 45 minuten. Meestal is dit om de twee dagen.

Tijdens je behandeling evalueren we regelmatig of je op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt.