Voor verwijzers - LMcare

Laat je patiënten niet langer wachten

Huisartsen en praktijkondersteuners GGZ hebben het drukker dan ooit. De wachtlijsten voor psychische hulp waren altijd al lang, maar rijzen inmiddels echt de pan uit. Om te voorkomen dat de psychische klachten van een patiënt verergeren, is het belangrijk dat deze snel geholpen wordt. Met een verwijzing (via Zorgdomein) start jouw patiënt al binnen een week met het volledig online behandeltraject in de SGGZ.

Geen wachtlijst & volledig vergoed

Wij gaan de strijd aan met de wachtlijsten in de GGZ. Met een verwijzing via Zorgdomein, kan jouw patiënt de volgende dag al een afspraak plannen met onze triageverpleegkundige. Hierop volgt een kort, intensief traject via videobellen: dat kan ook ’s avonds en in het weekend. Alles via een beveiligde verbinding in onze app, volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard is het eigen risico voor de cliënt wel voor eigen rekening.
Meer info over kosten & vergoedingen >

Benieuwd hoe onze business meets healthcare aanpak de GGZ toekomstbestendig maakt? Vraag de whitepaper aan >

Specialistische én specifieke hulp

Bij LMcare koppelen we de expertise van de behandelaar aan de behoefte van onze cliënt. Als iemand symptomen van een depressie heeft, is het belangrijk dat deze persoon in behandeling gaat bij een psycholoog met dat specialisme. De klik van cliënt met behandelaar staat centraal bij LMcare. Wij vinden dat je op die manier de beste psychische zorg kunt bieden en de kans op een succesvolle behandeling verhoogt.

We werken uitsluitend in de SGGZ – met een multidisciplinair behandelteam– volledig volgens de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Daarnaast zijn we erkend door RINO als opleidingspraktijk voor psychotherapeut. De erkenning van wat we doen, ook goed doen.

Frequent & intensieve therapie

We behandelen volgens onze FIT-method®; frequent, intensive therapy. De patiënt heeft 2 tot 3 consulten per week. Als dat nodig is kan het (tijdelijk) zelfs dagelijks. Een traject duurt bij ons gemiddeld 3 maanden, terwijl het landelijke gemiddelde op 8 maanden ligt. Ons uitgangspunt hierbij is dat wij zo kort behandelen als mogelijk is, en zo lang als nodig is. Hiermee versnellen wij de doorstroom van patiënten en dragen zo een steentje bij aan het verkorten van de wachttijden in de GGZ.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kort achter elkaar behandelen effectief is. Opgedane zelfkennis en oefeningen blijven beter en langer hangen: dit werkt erg motiverend voor zowel patiënt als behandelaar.

Meer info over onze FIT-method® >

Voor welke klachten verwijzen?

LMcare biedt hulp met diagnostiek en behandeling voor psychische klachten. Veelvoorkomende psychische klachten die we behandelen zijn: angststoornis, depressie, dwangstoornis, paniekstoornis, PTSS, sociale fobie, beginnende persoonlijkheidsstoornis en chronische pijn. In het geval van AD(H)D en autisme voeren wij geen diagnostiek uit, maar behandelen wij de symptomen. Verwijzen gaat eenvoudig via Zorgdomein.

Onze behandelingen bestaan onder andere uit psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, online EMDR, schematherapie en ACT.

Alle aandoeningen >
Alle behandeltechnieken >

Contra-indicaties
Primaire verslavingsproblematiek, ernstige automutilatie, psychotische toestandsbeelden, ernstige dissociatie problematiek, suïcidaliteit en/of een verstandelijke beperking (IQ < 75).

 

Terugvalpreventie

Als een cliënt terugvalt, moet deze opnieuw in behandeling. Herstel na terugval duurt ook nog eens langer, waardoor er kostbare behandelcapaciteit ‘verloren’ gaat en de wachtlijst in de GGZ groeit.

Wij doen er alles aan om cliënten in korte tijd weer in hun kracht te zetten. Naast de individuele behandeling, bieden we daarom ook de mogelijkheid om in groepsverband deel te nemen aan 6 verschillende themabijeenkomsten. Ook online en vergoed door de zorgverzekeraar.

Na afloop houden veel van deze groepen nog contact met elkaar, in de vorm van zelfhulpgroepen.

De themabijeenkomsten dragen bij aan het herstel en verminderen de kans op terugval.

Meer informatie >

FIT-methode LMcare

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan op LinkedIn:

Behandeling in 4 stappen

1. Aanmelden

1. Aanmelden

Een cliënt meldt zich via ons aanmeldformulier aan of wordt doorverwezen via de huisartsenpraktijk. Een verwijsbrief van een huisarts of andere verwijzer is noodzakelijk voor vergoeding bij de zorgverzekeraar. Daarna volgt een vrijblijvend gesprek met één van onze triagisten.

2. intakegesprek

2. intakegesprek

We nodigen de cliënt uit voor een online intakegesprek met één van onze behandelaars.

3. adviesgesprek

3. adviesgesprek

We bespreken de problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) verwijzen we de patiënt terug naar de huisartsenpraktijk voor andere hulp.

4. behandeling

4. behandeling

Samen met de behandelaar gaat de cliënt aan de slag. Dit zijn meestal sessies van 45 minuten die om de twee dagen plaatsvinden.

Tijdens de behandeling evalueren we regelmatig of de patiënt op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt. Uiteraard ontvangt de huisartsenpraktijk een verslag na afronden van de behandeling.

Wat zeggen cliënten over ons?

We scoren gemiddeld een 9,3 op cliënttevredenheid.

Ik heb de therapie bij LMcare erg prettig gevonden; ik heb inzicht gekregen in mijn problematiek middels psycho-educatie en het maken van huiswerkopdrachten.
Tamara

Doordat de therapie intensief start blijf je ermee bezig waardoor je snel tot verandering kan komen. Ik heb veel geleerd wat ik de rest van mijn leven kan inzetten.
Letty

Het voelt als een opluchting sinds ik bij LMcare ben begonnen. Ik kon het niet meer alleen, en dankzij LMcare sta ik er niet alleen voor. Ik ben er nog lang niet maar geloof dat het goed komt.
Sophie

Ik kon snel terecht bij LMcare en voel mij goed begrepen door de psycholoog. Het is fijn dat er veel tijd voor je wordt genomen en dat er meerdere sessies per week mogelijk zijn.
Sanne

Mijn behandeling was erg intensief, kort en krachtig dit was erg fijn. Ik heb goede oefeningen gehad en fijne gesprekken met Jenneken Langen. Ik zou LMcare en in het bijzonder Jenneken Langen zeker aanbevelen.
Cindy uit Tilburg

Maak kennis met onze psychologen

Uniek bij LMcare is dat er evenveel regie- als medebehandelaars werken. Ook is iedere medebehandelaar universitair opgeleid met minimaal 3 jaar werkervaring in de ambulante SGGZ. Samen strijden we tegen de wachtlijsten in de GGZ.

Meer over de missie en visie van LMcare >

Vorige Volgende
Meer over ons