Whitepaper | LMcare

Hoe business meets healthcare de GGZ toekomstbestendig maakt

Psychische klachten mogen geen wachttijd kennen. En toch staan 85.000 mensen muurvast op een wachtlijst in de GGZ. Dat moet anders, dat kán anders. Benieuwd hoe onze business meets healthcare aanpak de GGZ toekomstbestendig maakt? Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot de whitepaper.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Over lmcare

De dag na verwijzing in behandeling

Wij gaan de strijd aan met de wachtlijsten in de GGZ. Met een doorverwijzing via Zorgdomein, kan jouw patiënt de volgende dag al een afspraak plannen met onze triageverpleegkundige. Hierop volgt een kort, intensief traject via videobellen: dat kan ook ’s avonds en in het weekend. Alles via een beveiligde verbinding in onze app, volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Specialistische én specifieke hulp

Bij LMcare koppelen wij de expertise van de behandelaar aan de behoefte van onze cliënt. Wij vinden dat je op die manier de beste psychische zorg kunt bieden.

We werken in de specialistische GGZ – met een multidisciplinair behandelteam- volledig volgens de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Daarnaast zijn we erkend door RINO als opleidingspraktijk voor psychotherapeut. De erkenning van wat we doen, ook goed doen.

Korte & intensieve behandelprocedure

Gaat iemand in behandeling via LMcare, dan gaat deze persoon een intensief behandeltraject aan. De patiënt heeft 2 tot 3 consulten per week. Als dat nodig is kan het (tijdelijk) zelfs dagelijks. Een traject duurt bij ons 2 tot 3 maanden, terwijl het landelijke gemiddelde op 8 maanden ligt. Hiermee versnellen wij de doorstroom van patiënten en dragen zo een steentje bij aan het verkorten van de wachttijden in de GGZ.

Onderzoek toont aan dat kort achter elkaar behandelen effectief is. Opgedane zelfkennis en oefeningen blijven beter en langer hangen: dit werkt erg motiverend voor zowel patiënt als behandelaar.

Na het afsluiten van het traject start bij ons het nazorg-traject. We willen voorkomen dat iemand terugvalt, omdat herstel na terugval langer duurt. Slaagt het terugval-preventieplan niet? Dan kan de patiënt meteen weer in behandeling bij de vaste psycholoog.

Voor welke klachten?

LMcare biedt hulp met diagnostiek en behandeling voor psychische klachten. Veelvoorkomende psychische klachten die we behandelen zijn: angststoornis, depressie, dwangstoornis, paniekstoornis, PTSS, sociale fobie, beginnende persoonlijkheidsstoornis en chronische pijn. In het geval van ADHD en ADD voeren wij geen diagnostiek uit, maar behandelen wij de symptomen. Verwijzen kan eenvoudig via Zorgdomein.

Onze behandelingen bestaan onder andere uit psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, online EMDR, schematherapie en ACT.

Contra-indicaties zijn: Primaire verslavingsproblematiek, ernstige automutilatie, psychotische toestandsbeelden, ernstige dissociatie problematiek, suïcidaliteit en/of een verstandelijke beperking (IQ < 75).

Alle aandoeningen >
Alle behandeltechnieken >

Nazorg: uniek in Nederland

Als enige GGZ-instelling in Nederland bieden we online nazorg aan. Dit is nazorg in de vorm van themabijeenkomst. Geheel vergoed, in hun eigen vertrouwde omgeving.

Waarom we dit doen?
Herstel na een terugval kan langer duren. Na de behandeling houden we daarom graag contact met patiënt via ons nazorgprogramma. De nazorg heeft als doel om hen nog beter voor te bereiden op toekomst én de kans op terugval te verkleinen. Bij een verslechtering kan de therapie eventueel weer opgepakt worden.

Meer informatie >

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan op LinkedIn:

De patiënt geholpen in 4 stappen

1. Doorverwijzing

1. Doorverwijzing

Verwijs de patiënt door via Zorgdomein.
Een verwijsbrief is noodzakelijk voor vergoeding bij de zorgverzekeraar van de patiënt.

2. intakegesprek

2. intakegesprek

We nodigen de patiënt uit voor een online intakegesprek met één van onze psychologen.

3. adviesgesprek

3. adviesgesprek

We bespreken de problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) verwijzen we de patiënt terug naar de huisartsenpraktijk voor andere hulp.

4. behandeling

4. behandeling

Samen met de online psycholoog gaat de patiënt aan de slag. Dit zijn meestal sessies van 45 minuten die om de twee dagen plaatsvinden.

Tijdens de behandeling evalueren we regelmatig of de patiënt op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt. Uiteraard ontvangt de huisartsenpraktijk een verslag na afronden van de behandeling.

Wat zeggen cliënten over ons?

We scoren gemiddeld een 9,3 op cliënttevredenheid.

Ik heb de therapie bij LMcare erg prettig gevonden; ik heb inzicht gekregen in mijn problematiek middels psycho-educatie en het maken van huiswerkopdrachten.

Doordat de therapie intensief start blijf je ermee bezig waardoor je snel tot verandering kan komen. Ik heb veel geleerd wat ik de rest van mijn leven kan inzetten.

Het voelt als een opluchting sinds ik bij LMcare ben begonnen. Ik kon het niet meer alleen, en dankzij LMcare sta ik er niet alleen voor. Ik ben er nog lang niet maar geloof dat het goed komt.

Ik kon snel terecht bij LMcare en voel mij goed begrepen door de psycholoog. Het is fijn dat er veel tijd voor je wordt genomen en dat er meerdere sessies per week mogelijk zijn.

Maak kennis met onze psychologen

Uniek bij LMcare is dat we meer regiebehandelaars dan medebehandelaars in dienst hebben. Ook is iedere medebehandelaar universitair opgeleid, met minimaal 5 jaar ervaring.

Vorige Volgende
Meer over ons