Whitepaper | LMcare

Hoe business meets healthcare de GGZ toekomstbestendig maakt

Psychische klachten mogen geen wachttijd kennen. En toch staan 85.000 mensen muurvast op een wachtlijst in de GGZ. Dat moet anders, dat kán anders. Benieuwd hoe onze business meets healthcare aanpak de GGZ toekomstbestendig maakt? Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot de whitepaper.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Over lmcare

De dag na verwijzing in behandeling

Wij gaan de strijd aan met de wachtlijsten in de GGZ. Met een doorverwijzing via Zorgdomein, kan jouw patiënt de volgende dag al een afspraak plannen met onze triageverpleegkundige. Hierop volgt een kort, intensief traject via videobellen: dat kan ook ’s avonds en in het weekend. Alles via een beveiligde verbinding in onze app, volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Meer over onze missie en visie >

Specialistische én specifieke hulp

Bij LMcare koppelen we de expertise van de behandelaar aan de behoefte van onze cliënt. Als iemand symptomen van een depressie heeft, is het belangrijk dat deze persoon in behandeling gaat bij een psycholoog met dat specialisme. De klik van cliënt met behandelaar staat centraal bij LMcare. Wij vinden dat je op die manier de beste psychische zorg kunt bieden en de kans op een succesvolle behandeling verhoogt.

We werken uitsluitend in de specialistische GGZ – met een multidisciplinair behandelteam- volledig volgens de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Daarnaast zijn we erkend door RINO als opleidingspraktijk voor psychotherapeut. De erkenning van wat we doen, ook goed doen.

Frequent & intensieve therapie

We behandelen volgens onze FIT-method; frequent, intensive therapy. De patiënt heeft 2 tot 3 consulten per week. Als dat nodig is kan het (tijdelijk) zelfs dagelijks. Een traject duurt bij ons gemiddeld 3 maanden (landelijk gemiddelde is 8 maanden).
Ons uitgangspunt hierbij is dat wij zo kort behandelen als mogelijk, en zo lang als nodig. Hiermee versnellen we de doorstroom van cliënten en dragen we ons steentje bij aan het verkorten van de wachtlijsten.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kort achter elkaar behandelen effectief is. Opgedane zelfkennis en oefeningen blijven beter en langer hangen: dit werkt erg motiverend voor zowel patiënt als behandelaar.

Voor welke klachten?

LMcare biedt hulp met diagnostiek en behandeling voor psychische klachten. Veelvoorkomende psychische klachten die we behandelen zijn: angststoornis, depressie, dwangstoornis, paniekstoornis, PTSS, sociale fobie, persoonlijkheidsstoornis en chronische pijn.
In het geval van AD(H)D en autisme voeren wij geen diagnostiek uit, maar behandelen wij de symptomen. Verwijzen gaat eenvoudig via Zorgdomein.

Onze behandelingen bestaan onder andere uit psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, online EMDR, schematherapie en ACT.

Alle aandoeningen >
Alle behandeltechnieken >

Contra-indicaties
Primaire verslavingsproblematiek, ernstige automutilatie, psychotische toestandsbeelden, ernstige dissociatie problematiek, suïcidaliteit en/of een verstandelijke beperking (IQ < 75).
Wij hebben geen eigen opname en crisisdienst.

Terugvalpreventie

Als een cliënt terugvalt, moet deze opnieuw in behandeling. Herstel na terugval duurt ook nog eens langer, waardoor er kostbare behandelcapaciteit ‘verloren’ gaat en de wachtlijst in de GGZ groeit.

Wij doen er alles aan om cliënten in korte tijd weer in hun kracht te zetten. Naast de individuele behandeling, bieden we daarom ook de mogelijkheid om in groepsverband deel te nemen aan 6 verschillende themabijeenkomsten. Ook online en vergoed door de zorgverzekeraar.

Na afloop houden veel van deze groepen nog contact met elkaar, in de vorm van zelfhulpgroepen.

De themabijeenkomsten dragen bij aan het herstel en verminderen de kans op terugval.

Meer informatie >

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan op LinkedIn:

Behandeling in 4 stappen

1. Aanmelden

1. Aanmelden

Een cliënt meldt zich via ons aanmeldformulier aan of wordt doorverwezen via de huisartsenpraktijk. Een verwijsbrief van een huisarts of andere verwijzer is noodzakelijk voor vergoeding bij de zorgverzekeraar. Daarna volgt een vrijblijvend gesprek met één van onze triagisten.

2. intakegesprek

2. intakegesprek

We nodigen de cliënt uit voor een online intakegesprek met één van onze behandelaars.

3. adviesgesprek

3. adviesgesprek

We bespreken de problemen en komen een behandelplan overeen.

Als er geen sprake is van een psychiatrische aandoening (DSM-diagnose) verwijzen we de patiënt terug naar de huisartsenpraktijk voor andere hulp.

4. behandeling

4. behandeling

Samen met de behandelaar gaat de cliënt aan de slag. Dit zijn meestal sessies van 45 minuten die om de twee dagen plaatsvinden.

Tijdens de behandeling evalueren we regelmatig of de patiënt op schema ligt en het einddoel tijdig bereikt. Uiteraard ontvangt de huisartsenpraktijk een verslag na afronden van de behandeling.

Wat zeggen cliënten over ons?

We scoren gemiddeld een 9,3 op cliënttevredenheid.

Ik heb de therapie bij LMcare erg prettig gevonden; ik heb inzicht gekregen in mijn problematiek middels psycho-educatie en het maken van huiswerkopdrachten.

Doordat de therapie intensief start blijf je ermee bezig waardoor je snel tot verandering kan komen. Ik heb veel geleerd wat ik de rest van mijn leven kan inzetten.

Het voelt als een opluchting sinds ik bij LMcare ben begonnen. Ik kon het niet meer alleen, en dankzij LMcare sta ik er niet alleen voor. Ik ben er nog lang niet maar geloof dat het goed komt.

Ik kon snel terecht bij LMcare en voel mij goed begrepen door de psycholoog. Het is fijn dat er veel tijd voor je wordt genomen en dat er meerdere sessies per week mogelijk zijn.

Maak kennis met onze psychologen

Uniek bij LMcare is dat er evenveel regie- als medebehandelaars werken. Ook is iedere medebehandelaar universitair opgeleid met minimaal 3 jaar werkervaring in de ambulante SGGZ. Samen strijden we tegen de wachtlijsten in de GGZ.

Vorige Volgende
Meer over ons