Kosten en vergoeding | LMcare

Met een verwijsbrief van je huisarts of andere geldige verwijzer hebben, zijn onze behandelingen volledig kosteloos. Vanzelfsprekend is jouw eigen risico, van minimaal € 385,-, voor eigen rekening. Dat is tussen jou en je zorgverzekeraar.

De tarieven van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) worden jaarlijks door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaald. Wij hebben dus geen vrije tarieven.

Zorgverzekeraars & LMcare

Hieronder het overzicht van de soort contracten van LMcare met de zorgverzekeraars en wat dit voor u betekent.

Overzicht 2022 (2023 volgt nog)

  • Zorgverzekeraar met een contract met LMcare: als je bij één van deze zorgverzekeraars zit, dan declareren wij daar rechtstreeks aan. Jij ontvangt van de zorgverzekeraar alleen de rekening voor het eigen risico dat nog open staat. Dat scheelt een hoop gedoe.
  • Zorgverzekeraar zonder contract met LMcare: je ontvangt eerst zelf de nota. Vervolgens declareer je deze nota bij de zorgverzekeraar. Je betaalt pas aan LMcare zodra jij het bedrag van de zorgverzekeraar ontvangt, verhoogd met het eigen risico dat nog open staat welke je zorgverzekeraar heeft ingehouden op de vergoeding. Het gedeelte dat de zorgverzekeraar niet uitbetaalt, nemen wij voor onze rekening. Hier ontvang je meer informatie over bij de eerste nota.
  • Zorgverzekeraar met patiëntenstop bij LMcare: helaas kunnen wij jou dan niet in behandeling nemen.

Naturapolis & restitutiepolis

Jouw zorgverzekeraar vergoedt bij een naturapolis slechts een deel van onze nota. Dit verschil met de NZa-tarieven nemen wij voor onze rekening. Jij hoeft dit niet bij te leggen. Je betaalt alleen voor je openstaande eigen risico.

Naast de gebruikelijke naturapolis is het mogelijk om een restitutiepolis te kiezen. De meeste zorgverzekeraars bieden deze aan. Dit kost wel ongeveer 10% meer, maar dan heb je volledige vrije artsenkeuze. Jij bepaalt waar en door wie je zorg wordt verleend, ook door niet-gecontracteerde zorgverleners of ziekenhuizen. Met deze polis worden jouw zorgkosten bij LMcare volledig vergoed en betaal je alleen voor je eigen risico.

Vastlegging consult

Wij gebruiken voor de vastlegging van consulten de registratie op basis van planning is gelijk aan realisatie model. Wat betekent dit in de praktijk? Als een behandelaar 60 minuten heeft gepland voor een consult, maar het consult duurt uiteindelijk 45 minuten of 75 minuten, dan rekenen we de geplande tijd van 60 minuten.

Factuur

Je ontvangt elke 2 weken een factuur van LMcare die je vervolgens kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Je kunt deze facturen rond de 1e en 15e dag van de maand verwachten. De kosten vallen onder je basisverzekering.

Gespreid betalen eigen risico

Het verplicht eigen risico is minimaal € 385,- per persoon per jaar. Best een flink bedrag! Je kan ervoor kiezen om dit in 10 delen te betalen. Vraag dan “gespreid betalen eigen risico” aan bij je zorgverzekeraar. Dit kan bij de meeste zorgverzekeraars tot 1 februari van dat jaar.